Μία ελιά, σύμβολο των αξιών που πρεσβεύει το Ολυμπιακό Πνεύμα, μετέφερε αποστολή της «Μαθητιάδας» στην Γερμανία, την οποία επέδωσε συμβολικά στο διευθυντή του Μουσείου Ολυμπισμού και Αθλητισμού στην Κολωνία, όπου εδρεύει και μία από τις μεγαλύτερες ανώτατες σχολές αθλητισμού της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ η αποστολή έκανε σταθμό στην Γερμανία, στο πλαίσιο του προγράμματος «From Athens to London: Shape Your Future», που υλοποιείται σε συνεργασία με την μαθητική και εκπαιδευτική διοργάνωση της «Μαθητιάδας» (πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Πρώτη Σερρών), μετά από πρόσκληση του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW), με πρόεδρο τον ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή της Γερμανίας, Γιώργο Χατζημαρκάκη.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στους νέους και τις νέες, σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι καλούνται, μέσω της ιστοσελίδας στο διαδίκτυο: (www.facebook.com/ShapeUrFuture), να λάβουν ενεργό συμμετοχή στην διαμόρφωση του μέλλοντός τους και να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους, τις ανησυχίες, τις προσδοκίες και τα όνειρά τους για ένα καλύτερο κόσμο.

Το πρόγραμμα «From Athens to London: Shape Your Future», τελεί υπό την αιγίδα της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του Δήμου Αθηναίων και του μεγαλύτερου παγκοσμίως φοιτητικό οργανισμό AIESEC.

Το πρόγραμμα ταξιδεύει από την Ελλάδα στο εξωτερικό, με τελευταίο σταθμό το Λονδίνο, όπου κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων θα παρουσιαστούν μέρος των μηνυμάτων των συμμετεχόντων. Παράλληλα, μία ομάδα θα αναλάβει την παράδοση ψηφίσματος με τα αντιπροσωπευτικότερα μηνύματα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση της Κολωνίας παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Wolfgang Lewitzki από την Διοίκηση του Μουσείου Ολυμπισμού, ο καθηγητής Dr. Manfred Lämmer, της Γερμανικής Ακαδημίας Ολυμπισμού, ο αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW, Φαίδων Κοτσαμπόπουλος και η Χριστίνα Αλεξόγλου-Πατέλκου, του προγράμματος εκπαίδευσης του DHW. Εκ μέρους της «Μαθητιάδας», παραβρέθηκαν ο Κωνσταντίνος Νοδάρας, ο Ιωάννης Κυριακίδης και η Αλεξία Παρσάγιε.

Κατά την παραμονή της στην Κολωνία, η αποστολή της «Μαθητιάδας» επισκέφθηκε τον κρατικό ραδιοσταθμό της βορειοδυτικής Γερμανίας «WDR», όπου μέσω της εκπομπής «RADIOPOLIS», έστειλαν το μήνυμα του προγράμματος σε εκατομμύρια ακροατών. Υπενθυμίζεται, ότι το 2008 η «Μαθητιάδα», είχε οργανώσει το πρόγραμμα «Από την Αθήνα στο Πεκίνο», που ήταν αφιερωμένο στο περιβάλλον.

Στη φωτογραφία ο Γιάννης Κυριακίδης από τη «Μαθητιάδα», επιδίδει στον Βόλφγκαγκ Λεβίτσκι του Μουσείου Αθλητισμού και Ολυμπισμού της Κολωνίας μία ελιά