Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αναμένεται να κηρυχθούν οι περιοχές ‘Ανω και Κάτω Καστρίτσι, Αργυρά, Σελλά και Πλατάνι, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το ανάλογο αίτημα υπέβαλε στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος μιλώντας στο ΑΜΠΕ χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση.

Ταυτόχρονα σε ετοιμότητα βρίσκονται πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να εφαρμόσουν σχέδιο εκκένωσης του Κάτω Καστριτσίου στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Μάλιστα στην περιοχή βρίσκονται λεωφορεία για να μεταφέρουν τους κατοίκους, ενώ ο δήμος Πατρέων έχει μεριμνήσει για την φιλοξενία τους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη εκκενωθεί διάσπαρτες κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Κάτω Καστριτσίου και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών έχουν μετακινηθεί σε ασφαλές μέρος.

Όσον αφορά στη μεγάλη επιχείρηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί τόσο με επίγεια, όσο και με εναέρια μέσα, ενώ μάχη δίνουν οι πυροσβέστες και στο δεύτερο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Τζάιλο. Εκεί η φωτιά καίει δασική έκταση, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.