Η Αθήνα είναι η πρώτη πόλη που θα φιλοξενήσει το Global Ignite.

Τι είναι ακριβώς το Ignite…

Αφορά σε ιδέες, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, να επηρεάσουν τις ζωές των ανθρώπων, να διαμορφώσουν το μέλλον και να προσδιορίσουν μια ολόκληρη γενιά, τη «γενιά της καινοτομίας».

Είναι ένα γεγονός όπου το πάθος των geeks μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας, να επαναπροσδιορίσει νόρμες, ρόλους και καταστάσεις που έχουν γίνει αποδεκτές.

Τι θα δεις στο Ignite;

Ενθουσιασμό, ανατροπή, και έμπνευση! (http://igniteathens.gr)

Το Ignite Athens είναι η ανταλλαγή πληροφορίας η οποία δίνει δύναμη και εμπνέει μια κοινωνία με έντονο το στοιχείο της διαφορετικότητας. Αν και κατά κύριο λόγο εστιάζει στην τεχνολογία και στις δημιουργικές κοινωνίες, στο Ignite Athens κάθε ένας που διαθέτει μια καλή ιδέα ενθαρρύνεται στο να την παρουσιάσει.

Σε ένα απόγευμα θα ακούσετε πολλούς ομιλητές να μιλούν με πάθος για όσα τους παθιάζουν μέσα σε 5 λεπτά. Οι παρουσιάσεις θα σας κάνουν κοινωνούς μιας γνώσης που θα σας εμπνεύσει και πιθανότατα θα σας δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσετε ακόμη περισσότερο τη δική σας ιδέα.

Ποτέ δεν γνωρίζετε, ποιος θα βρεθεί στο ακροατήριο, θα μπορούσε να είναι ένα Venture Capitalist, ή ένας επενδυτής ο οποίος μπορεί να ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ιδέα σας.

Ομιλητές θα είναι οι πρωτοπόροι, οι οραματιστές, οι αυριανοί ηγέτες, οι ονειροπόλοι… Καθ΄ ένας θα παρουσιάσει 20 slides, με κάθε ένα από αυτά να εμφανίζεται για 15 δευτερόλεπτα, διαμορφώνοντας μια 5λέπτη παρουσίαση.
Το Ignite, ειδικά για την Ελλάδα, αποφάσισε να προχωρήσει σε ακόμα μια καινοτομία:

Μια κριτική επιτροπή, μαζί με το ακροατήριο, θα επιλέξει τη πιο βιώσιμη ιδέα και ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στις ΗΠΑ και συμμετάσχει στο Global Ignite Week.

Το πρώτο Ignite πραγματοποιήθηκε στο Seattle 2006, και από τότε αποτελεί σημείο αναφοράς ανταλλαγής και διάχυσης ιδεών καινοτομίας, για τις μεγαλύτερες εταιρείες. Το Ignite έγινε ένα παγκόσμιο φαινόμενο με εκδηλώσεις σε πάνω από 120 πόλεις σε όλο τον κόσμο και υποστηριζόμενο από εταιρείες, πρωτοπόρες στο παγκόσμιο χώρο, όπως: Intel, O’Reilly, Microsoft, Google, Facebook, Oracle, PayPal.

Πότε;
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, Αθήνα, Ελλάδα

Που;
Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Γιατί;
Επιθυμούμε να υποστηρίξουμε Startupers, Καινοτόμους, Οραματιστές, Μελλοντικούς Ηγέτες και Ονειροπόλους που θέλουν να διοχετεύσουν τη δυναμική της δημιουργικότητάς τους… Και εσύ είσαι εκείνος που παράγει καινοτομία, εργάζεται στη δημιουργία επαναστατικών προϊόντων, επιτυγχάνεις τρελούς στόχους και οικοδομείς το δικό σου
μέλλον.

Πώς;
Σου δίνουμε το βήμα για μια πεντάλεπτη παρουσίαση και εσύ μας κάνεις κοινωνούς στις ιδέες σου που τώρα ξεκινούν και θέλουν να αλλάξουν την κοινότητα.

Social Media: https://twitter.com/Ignite_Athens
http://www.facebook.com/ignitegreece