Ως τον πρώτο άμεσο στόχο για την ανάπτυξη του τουρισμού περιέγραψε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της σήμερα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ για το έτος 2012-2013, το οποίο ξεκινάει από τον Αύγουστο. Με τον τρόπο αυτό, τόνισε, θα τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας, όπως είπε, θα κάνουν διακοπές με χαμηλό κόστος.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ, αφορά 81.200 δικαιούχους και το ποσό θα καλυφθεί από τους τακτικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΤ για το 2012-2013.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΤ στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, έχουν όλα τα δικαιολογητικά σε ισχύ και περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του προγράμματος.

Η διάθεση των δελτίων, που θα πραγματοποιηθεί με κοινωνικά κριτήρια (εισόδημα, οικογενειακή κατάσταση κλπ), θα διατίθενται από τα Κ.Ε.Π., καθημερινά εκτός αργιών.

Η κ. Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και είναι ευθύνη όλων να τον προστατεύσουμε. «Αυτή την περίοδο ειδικά, είναι πολύ κρίσιμο να υπάρχει κοινωνική ειρήνη», όπως χαρακτηριστικά ανάφερε.