Η Βέρα Κρούσκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μουσικού Θεάτρου του Ωδείου Αθηνών αλλά και χορό γι’ αυτό και άρχισε την καριέρα της ως χορεύτρια.

Παράλληλα εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο κάνοντας μικρά περάσματα σε ταινίες όπως «Ο Ταξιτζής (1962)» κ.ά.
Σε πρωταγωνιστικό ρόλο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1967 στην ταινία «Έρωτες στη Λέσβο». Από εκείνη τη χρονιά και μέχρι το 1971 έπαιξε σε πολλές επιτυχημένες ταινίες όπως για παράδειγμα «Θυμήσου αγάπη μου» (1969), «Κατηγορώ το κορμί μου» (1969) κ.ά.

Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1968 με το θίασο της Έλλης Λαμπέτη στα έργα «Σαράντα Καράτια» και το «Άνθος του Κάκτου» και στη συνέχεια συνεργάστηκε με σημαντικούς θιάσους του ελεύθερου θεάτρου αλλά και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Εθνικό Θέατρο.

Αυτή την περίοδο, όπως λέει η Βέρα Κρούσκα στο newsbeast.gr, δεν εργάζεται αλλά περνά το χρόνο της κάνοντας πολλά άλλα πράγματα. «Μπορεί να μην κάνω θέατρο ούτε τηλεόραση αλλά πηγαίνω και παρακολουθώ καλές παραστάσεις», λέει και προτιμά να διαβάζει διάφορα βιβλία και να παρακολουθεί κινηματογράφο.

Το διάστημα αυτό πάντως είναι σε συζητήσεις για να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει σε κάποια παράσταση από το χειμώνα. Κι αυτό γιατί προτιμά το θέατρο από την τηλεόραση. «Στην τηλεόραση δεν υπάρχει τίποτα για να δουλέψεις», λέει.

Θεωρεί ότι αυτή είναι η πιο δύσκολη περίοδος για τους νέους. «Σαν δουλειά είναι πολύ σπουδαία. Αλλά αυτό εξαρτάται από κάθε παιδί ξεχωριστά. Δεν μπορώ δηλαδή να πω σε κανέναν αν θα πρέπει ή όχι να γίνει ηθοποιός. Αυτό θα το αποφασίσει ο κάθε ένας ξεχωριστά», σημειώνει.

Και αναφέρεται και στο θέμα της κρίσης. «Φυσικά και με έχει επηρεάσει η κρίση, όπως έχει επηρεάσει και όλο τον κόσμο. Είπαμε, χρεοκοπημένοι είμαστε αλλά δεν το λέμε», σημειώνει.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».