Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1948 στο Μοσχάτο. Στα έξι του γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Ζαμπέτα, τον Παπαϊωάννου και τη Ρένα Ντάλια στο «Φαληρικό», στο οποίο τραγούδησε για πρώτη φορά.

Για βιοποριστικούς λόγους το 1954 δούλεψε δίπλα στον συνθέτη και δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Μανώλη Χιώτη, στη «Γωνιά της Αθήνας» στην Πλάκα.

Εκτός από την ενασχόλησή του με τη μουσική εργάστηκε σε ψιλικατζίδικο, χρωματοπωλείο, βενζινάδικο, σε οικοδομή σαν βοηθός υδραυλικού και ως ναυτικός.

Όμως, στο τέλος του 1965 σε ηλικία 17 ετών μαζί με φίλους του δημιούργησε το συγκρότημα «Vickings».

Από το 1969 μέχρι το 1981 δούλεψε σε μπουάτ της Πλάκας ως μουσικός δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Δήμος Μούτσης, ο Γιάννη Σπανός κ.ά.

Το 1973 πήρε μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης, με το τραγούδι να ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας.

Μέχρι σήμερα έχει κάνει τεράστια καριέρα ενώ έχει γράψει τραγούδια για τους περισσότερους έλληνες καλλιτέχνες.

Αυτή την περίοδο, όπως λέει στο newsbeast.gr, έχει ετοιμάσει ένα άλμπουμ με τίτλο «Θα ζωγραφίσω τη ζωή μου με μπογιές», το οποίο περιέχει δέκα τραγούδια. «Περίμενα να κυκλοφορήσει πριν το Πάσχα αλλά μέχρι τώρα δεν έχει κυκλοφορήσει. Και φυσικά δεν ξέρω πότε θα βγει στην αγορά», λέει χαρακτηριστικά.

Και τονίζει: «Στο άλμπουμ υπάρχει ένα ντουέτο με τον Πασχάλη Τερζή, ένα ακόμη με την Πέγκυ Ζήνα, ένα με τον Πάνο Κατσιμίχα κ.ά. Αλλά αυτό που με απασχολεί είναι πότε θα κυκλοφορήσει αυτή η όμορφη δουλειά».

Ο Αντώνης Βαρδής αυτό τον καιρό δεν έχει γράψει, όπως λέει, τραγούδια για συναδέλφους του διότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και η κρίση έχει χτυπήσει πάρα πολύ το χώρο του και όχι μόνο. «Τα πράγματα είναι ζόρικα, όπως ξέρετε και πλέον οι εταιρείες δεν κάνουν πολύ εύκολα νέες δουλειές».

Του αρέσει να περνά το χρόνο του στο πλευρό της συζύγου του, να γράφει και φυσικά να πηγαίνει ταξίδια. «Μου αρέσει να ταξιδεύω αλλά τον τελευταίο καιρό και λόγω των εκλογών που είχαμε αλλά και λόγω των οικονομικών προτίμησα να μείνω εδώ και φυσικά μου αρέσει να βλέπω ταινίες είτε στον κινηματογράφο είτε στην τηλεόραση».

Ο Αντώνης Βαρδής πάντως, παρά την πείρα του στη μουσική, δεν θα συμβούλευε τους νέους γενικότερα. «Δεν αναφέρομαι μόνο στις συμβουλές περί μουσικής. Δεν θα τους συμβούλευα γενικά γιατί διαφορετικό μυαλό έχω εγώ και διαφορετικά πιστεύω έχει ένα παιδί που θέλει να ξεκινήσει τώρα. Δεν είναι το ίδιο πράγμα», λέει αλλά θέλει οι νέοι να καταφέρουν να επιτύχουν σε όποιον τομέα διαλέξουν.

Αναμφίβολα, ο τραγουδιστής έχει κόψει διάφορα πράγματα από τις συνήθειές του λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως αναφέρει. «Φυσικά και η κρίση με έχει επηρεάσει. Έχω κόψει παλιές μου συνήθειες. Για παράδειγμα παλαιότερα κάθε χρόνο άλλαζα αυτοκίνητο. Το έδινα σχεδόν καινούργιο για να αγοράσω ένα καλύτερο. Τα τελευταία βέβαια οκτώ χρόνια δεν έχω αλλάξει αυτοκίνητο και ούτε σκοπεύω να το κάνω. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με αυτό και πλέον δεν πετάω λεφτά άσκοπα», σημειώνει. Για να καταλήξει ότι δεν έχει προγραμματίσει κάποιες εμφανίσεις για το καλοκαίρι. Το μόνο που θα κάνει, όπως προσθέτει, είναι να εμφανιστεί για φιλανθρωπικούς λόγους σε κάποιο αφιέρωμα, αν του ζητηθεί. Αυτό είναι κάτι που κάνει πάντοτε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».