Η συγκρότηση μόνιμης επιτροπής με τη σύμπραξη εκπροσώπων του υπουργείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος και με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, με στόχο το σχεδιασμό και την υποβολή συγκεκριμένων δράσεων κατά της ανεργίας, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Εργασίας, Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκου Νικολόπουλου, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο αρχιγραμματέας Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Διάβλειας Γαβριήλ, ο πρωτοσύγκελος Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Μάξιμος, καθώς και εκπρόσωποι της ΜΚΟ «Αποστολή» και από την πλευρά του υπουργείου, η γενική γραμματέας, Άννα Στρατινάκη, η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, Άννα Δελαπόρτα, ο προϊστάμενος του Τμήματος Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Κωνσταντίνος Γεώρμας, και ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας ΕΠΑΝΑΔ, Χρήστος Ντίκος.

Η Επιτροπή που θα συγκροτηθεί θα αντλεί από το υπουργείο Εργασίας πληροφόρηση για τα προγράμματα απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, τα οποία θα υλοποιούνται από τις δομές της Εκκλησίας.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Ν. Νικολόπουλος ανέφερε ότι η Εκκλησία με το δίκτυο εθελοντών και την πραγματική γνώση που διαθέτει «μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο πολιορκητικό κριό της χώρας μας απέναντι στη φτώχεια και την κοινωνική απομόνωση, αφού κανένας υπουργός δεν μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει πίσω από την πόρτα κάθε σπιτιού, ο παπάς όμως ξέρει και μπορεί να προσφέρει».