Την αντίθεσή της στην επιλογή του υπουργείου Εργασίας να μεταφέρει τις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) στο κτίριο στο οποίο στεγάζονταν οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Κατοικίας στη συμβολή των οδών Σολωμού και Πατησίων, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για «υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων των δύο φορέων» και προσθέτει, ότι «οι Οργανισμοί αυτοί ιδρύθηκαν και λειτουργούσαν με αποκλειστική χρηματοδότηση των εργαζομένων και των εργοδοτών και όχι με κρατική επιχορήγηση.

Τέλος η ΓΣΕΕ υποστηρίζει, ότι με την απόφαση αυτή «φαλκιδεύεται» η ίδρυση του νέου Ενιαίου Οργανισμού Κοινωνικών Παροχών, που αποτελεί όπως αναφέρει, «προεκλογική δέσμευση της νέας κυβέρνησης», ενώ ζητά από τον υπουργό Εργασίας να ανακαλέσει την απόφασή του και να προχωρήσει σε διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέρος των εισφορών των εργοδοτών και των εργαζομένων προς τους Οργανισμούς που καταργήθηκαν, προορίζονταν για τη χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών φορέων. Η χρηματοδότηση διακόπηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και έκτοτε, οι περίπου 300 εργαζόμενοι σε Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα παραμένουν απλήρωτοι.