Το ταξίδι με το αεροπλάνο είναι περίεργη υπόθεση. Για αρκετές ώρες είσαι υποχρεωμένος να μοιραστείς έναν εξαιρετικά περιορισμένο χώρο με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις. Πολλές φορές, μάλιστα, αποδεικνύεται ότι θα ήταν καλύτερα αν δεν τους είχες συναντήσει ποτέ! Ιδού οι χειρότερες κατηγορίες συνεπιβάτη.

Ο πολυλογάς
Πολύ συνηθισμένη περίπτωση συνεπιβάτη. Κάθεται δίπλα σου και αρχίζει την «πάρλα» για κάθ πιθανό και απίθανο θέμα. Στην καλύτερη περίπτωση θα βρείτε κάτι κοινό και θα περάσετε την ώρα σας συζητώντας. Σε άλλη περίπτωση, θα τον ακούτε να σας μιλάει για την υπέροχη δουλειά του, τα καταπληκτικά παιδιά του και την ανυπόφορη πεθερά του. Στη χειρότερη, θα αρχίσει να μιλάει για αεροπορικά δυστυχήματα. Η λύση είναι μία: έχετε πάντα μαζί σας ένα mp3 player με ακουστικά.

Ο μεθυσμένος
Πολλοί άνθρωποι πίνουν αλκοόλ στη διάρκεια των πτήσεων. Κάποιοι το κάνουν για να ξεπεράσουν το άγχος και το φόβο τους για την πτήση. Άλλοι, επειδή απλώς θέλουν να πίνουν. Σε κάθε περίπτωση, ένας μεθυσμένος συνταξιδιώτης είναι πρόβλημα. Αν σας τύχει, ζητήστε από το πλήρωμα να σας αλλάξει θέση. Αν το αεροπλάνο είναι γεμάτο, κάνετε απλώς υπομονή…

Η θορυβώδης οικογένεια
Ένα πρόβλημα που ξεπερνά τα στενά όρια μιας σειράς καθισμάτων. Μια θορυβώδης οικογένεια είναι ικανή να σηκώσει «στο πόδι» ολόκληρο το αεροπλάνο. Αν η πτήση είναι μικρής διάρκειας, απλώς περιμένετε να τελειώσει το μαρτύριο. Αν η πτήση σας διαρκεί πολλές ώρες, τότε προσεύχεστε να βρεθούν τα μέλη της οικογένειας στην αγκαλιά του Μορφέα.

Ο «μυρωδάτος»
Είτε έχει «τσακωθεί» με το σαπούνι είτε έχει φάει σκόρδο είτε το έχει παρακάνει με το άρωμα, ένας «μυρωδάτος» συνεπιβάτης είναι ό,τι πρέπει για να καταστρέψει την πτήση σας. Αν υπάρχουν κενές θέσεις, επιδιώξτε να μετακινηθείτε. Διαφορετικά, καταφύγετε στα υγρά μαντηλάκια που μοιράζουν οι αεροσυνοδοί. Εισπνοή – εκπνοή.

Ο γκρινιάρης
Είναι ο επιβάτης που «όλα του ξινίζουν και όλα του μυρίζουν». Έχει – παράλογες – απαιτήσεις από το πλήρωμα, δεν του αρέσει ο καφές/φαγητό ή διαμαρτύρεται για τη θερμοκρασία. Η λύση είναι μία: ακουστικά. Αγνοήστε τον.

Ο υπερκινητικός
Πετάγεται σαν ελατήριο από το κάθισμα όταν σβήσει η επιγραφή «προσδεθείτε». Με κάθε ευκαιρία σηκώνεται και περιφέρεται μέσα στο αεροπλάνο. Όταν κάθεται, στριφογυρίζει στο κάθισμα επειδή δεν τον βολεύει ο στενός χώρος. Ανοιγοκλείνει το «κουρτινάκι» του παραθύρου, «παίζει» με το air-condition και, πάνω απ’ όλα, δοκιμάζει τα νεύρα σας.