Στην ορεινή Όλυμπο της Καρπάθου βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα κλιμάκιο του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του ΙΣΑ με σκοπό τη στήριξη και την ανακούφιση των 400 κατοίκων της που αισθάνονται ξεχασμένοι από όλους.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας μαζί με τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Μιχαήλ Χανιώτη, συνεργάτες του, και τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γεώργιο Πατούλη, επισκέπτηκαν το αγροτικό ιατρείο της Κοινότητας. Η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή από τους κατοίκους της ορεινής Ολύμπου, ενώ οι γυναίκες του χωριού φορούσαν παραδοσιακές στολές.

Έχοντας την ευκαιρία να διαπιστώσει τις ανάγκες και τις ελλείψεις των κατοίκων, ο κ. Δήμτσας συνομίλησε με ανθρώπους που νιώθουν παραμελημένοι και αφημένοι στην τύχη τους.

Συγκινημένος από τη δύναμη και το μεγαλείο της ψυχής τους υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Έχουμε την υποχρέωση να σας στηρίξουμε, να ενισχύσουμε τον αγώνα σας. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτό που διαπιστώνουν τα μάτια μας. Σας μεταφέρω τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Οι αντοχές σας δυναμώνουν το πείσμα μας και η εθνική σας περηφάνεια και ο αγώνας σας αποτελούν για εμάς το κίνητρο να δράσουμε από ψυχής, να εγγυηθούμε την ιατροφαρμακευτική φροντίδα και πρόληψη. Οργώνουμε τις ακριτικές άγονες γωνιές τις νησιωτικής μας Ελλάδας και διαπιστώνουμε κάθε φορά την ελληνική σημαία όλο και πιο ψηλά με κατοίκους που το ηθικό τους και το σθένος της ψυχής τους μυρίζει αυθεντική Ελλάδα.

Είμαστε αυτόπτες μάρτυρες των προβλημάτων σας και ήρθαμε ως εδώ να «συγκατοικήσουμε» συνοδοιπόροι και πλέον «συγκάτοικοι» σε κάθε αίτημα που θα απαλύνει τις προσδοκίες σας».

Ο κ. Πατούλης από την πλευρά του σημείωσε ότι: «Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση των αναγκών σας με ιατροφαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό σε συνεργασία με την «Αποστολή» με διάρκεια και συνέπεια».

Τέλος, ο Δήμαρχος έκανε λόγο για “λησμονιά” και πως οι κάτοικοι βιώνουν την “εγκατάλειψη” και πως οι άνθρωποι που έσπευσαν για βοήθεια τους προσφέρουν στην κυριολεξία μία “ανάσα ζωής”.

Μέχρι στιγμής, η «Αποστολή» έχει μοιράσει φαρμακευτικό υλικό σε Σύμη, Χάλκη, Νίσυρο Κατελλόριζο, Γαύδο, Αγαθονήσι, Λειψούς, Αρκούς και Ανάφη, ενώ αύριο η δράση θα συνεχιστεί στην Κάσο.