«Καταγγέλλω πως αν υπήρχε ένα, έστω ασθενοφόρο στο σημείο της φωτιάς, το παιδί μου σήμερα θα ζούσε. Το γιο μου τον μετέφερε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του στο Θριάσειο νοσοκομείο μία συνάδελφός του με το αυτοκίνητο. Όπως μου είπε, ο γιος μου μέχρι και λίγα λεπτά προτού φτάσουν στο νοσοκομείο είχε σφυγμούς», δηλώνει στην Espresso ο πατέρας του άτυχου πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο, την Τετάρτη.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ο 28χρονος Χρήστος θα μπορούσε να βρισκόταν ακόμα στη ζωή αν δεχόταν άμεσα οξυγόνο που θα του παρείχε κάποιο ασθενοφόρο.

Παράλληλα, ο πατέρας του πυροσβέστη αναφέρει πως ο γιος του δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας και ότι η κύρια αιτία θανάτου του ήταν η εισπνοή καπνού από την πυρκαγιά.

«Ο γιος μου ήταν φιλότιμος και αγαπούσε το πυροσβεστικό σώμα. Την ημέρα εκείνη όταν βρέθηκε στο σημείο και όταν είδε τη φωτιά έτρεξε αμέσως να συνδράμει και αυτός στην κατάσβεσή της», λέει ο πατέρας του 28χρονου.

Και συνεχίζει: «Ο δυνατός αέρας που επικρατούσε στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να σύννεφα καπνού να τον καλύψουν. Τότε άρχισε να τρέχει για να αποφύγει τον καπνό, έχασε την ισορροπία του και έπεσε, αλλά σηκώθηκε και έτρεξε προς το μέρος του αυτοκινήτου του. Μπήκε μέσα αλλά λιποθύμησε».