Φωτογραφική έκθεση που τεκμηριώνει τις αναστηλωτικές εργασίες μιας τριακονταετίας στην Ακρόπολη, εγκαινιάζεται την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 και ώρα 11 πμ. στο Μουσείο Συλλογής Αρχαιοτήτων του Πανεπιστημίου της Βόνης (Akademisches Kunstmuseum).

Η μοναδική αυτή προσπάθεια διαφύλαξης ενός εκ των σημαντικότερων μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αναμφισβήτητα του πιο σπουδαίου στον ελληνικό χώρο, αποτελεί έργο της Επιτροπής Αποκατάστασης των Μνημείων της Ακρόπολης.

Ο Σωκράτης Μαυρομμάτης κάλυψε τη φωτογραφική τεκμηρίωση των εργασιών της αποκατάστασης. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από την ακρίβεια της αποτύπωσης και την αισθητική ευαισθησία, η οποία ξεφεύγει από τα όρια της απλής απεικόνισης. Στη μοναδική αυτή συλλογή αποτυπώνεται ολόκληρη η πολύχρονη διαδικασία των επίπονων εργασιών.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 12 Αυγούστου και τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, διοργανώνεται από το Μουσείο Συλλογής Αρχαιοτήτων του Πανεπιστημίου της Βόνης, την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Την ημέρα των εγκαινίων θα μιλήσουν οι καθηγητές Frank Rumscheid, διευθυντής του Μουσείου «Akademisches Kunstmuseum» και Claudia Wich-Reif, αντικοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής, καθώς και ο Νικόλαος Π. Πλεξίδας, Γενικός Πρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ζαχαρίας Καρατσιουμπάνης, από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Βερολίνο.