Το ενδιαφέρον του για την παραγωγική φυσιογνωμία και τις δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας, εξέφρασε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, Ζαν Λουπ Κουν-Ντελφόρζ, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απόστολο Κατσιφάρα. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης έθεσε στον Ζαν Λουπ Κουν-Ντελφόρζ το έργο της Ολυμπίας οδού, τονίζοντας ότι «είναι κεντρικός ο ρόλος της γαλλικής κατασκευαστικής εταιρείας Vinci, η οποία έχει κατασκευάσει και τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου».

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Απόστολος Κατσιφάρας, «το έργο της Ολυμπίας οδού σήμερα είναι στάσιμο λόγω προβλημάτων που υπάρχουν στη ροή των χρηματοδοτήσεων», και πρόσθεσε ότι «η γαλλική κυβέρνηση θα μπορούσε να ενισχύσει την ελληνική διεκδίκηση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για άμεση απόδοση πόρων με στόχο την επανεκκίνηση του έργου».

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, ο Γάλλος πρέσβης ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη για τις επενδυτικές ευκαιρίες που έχουν καταγραφεί στην περιοχή. Ακόμη, η συζήτηση περιεστράφη γύρω από κοινές πρωτοβουλίες που μπορούν ν’ αναληφθούν σε τομείς όπως ο τουρισμός, το εμπόριο και ο πρωτογενής τομέας.
Σε διαμόρφωση του θερινού ωραρίου μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σε συνεννόηση με την ΠΟΣΥΠΠΟ και την ΠΕΥΦΑ, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης και κατανομής του εποχικού προσωπικού, για την ομαλότερη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων.