Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στα Χανιά θα πραγματοποιούνται νυχτερινά δρομολόγια των ΚΤΕΛ με στόχο να περιοριστούν τα τροχαία δυστυχήματα που οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον τοπικό σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, ο οποίος σε συνεργασία με το υπεραστικό ΚΤΕΛ παρουσίασε σήμερα την υλοποίηση του σχεδίου.

Όπως έγινε γνωστό, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού δρομολογούνται ολονύκτια δρομολόγια ανά μια ώρα, προκειμένου να μεταφέρουν από και προς τα νυκτερινά κέντρα του βόρειου παραλιακού μετώπου των Χανίων τους θαμώνες τους.

Στόχος της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου ΠΡΟΤΑ Ευτύχη Μαυρογένη, είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, που οφείλονται σε πολλές περιπτώσεις στην κατανάλωση αλκοόλ.

Τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων- Ρεθύμνης θα εκτελούν με φθηνό εισιτήριο δρομολόγια καθημερινά κάθε μία ώρα, με αφετηρία τον σταθμό των υπεραστικών ΚΤΕΛ στο κέντρο της πόλης των Χανίων και τερματισμό στο Γεράνι και αντίστροφα.

Με τον τρόπο αυτόν, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ Γιάννη Καψανάκη, θα μεταφέρονται με ασφάλεια όσοι θαμώνες νυκτερινών κέντρων το επιθυμούν και θα περιορίζεται το φαινόμενο των θαμώνων που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ και που πολλές φορές γίνονται πρωταγωνιστές τροχαίων.