Ο Ανδρέας Μπάρκουλης ήταν ένας από τους ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου. Ήταν εκείνος για τον οποίο δημιουργήθηκε το σλόγκαν «κορίτσια ο Μπάρκουλης».

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1936. Από μικρός πήρε μέρος πήρε μέρος σε διάφορες παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας με το θίασο των Σπύρου Μουσούρη – Κρινιώς Παπά. Σπούδασε στη Σχολή του Κ. Μιχαηλίδη, στην οποία διακρίθηκε ως εξαιρετικό ταλέντο.

Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε το 1956 και στον κινηματογράφο το 1957, στην ταινία «Μαρία η Πενταγιώτισσα». Σύντομα, αναγνωρίστηκε ως ο πιο δημοφιλής πρωταγωνιστής του ελληνικού κινηματογράφου, αφού έπαιξε και συμμετείχε σε περισσότερες από 110 ταινίες. Από αυτές ξεχώρισαν: «Η Μουσίτσα», «Το Δόλωμα», «Τζένη Τζένη» κ.ά.

Κάποια περίοδο αργότερα έφυγε στην Αμερική, όπου ασχολήθηκε και με το τραγούδι. Πληροφορίες τον ήθελαν να φεύγει για το εξωτερικό καθώς τη δεκαετία του ΄70 συνελήφθη για χρήση χασίς. Επέστρεψε όμως στην Ελλάδα και αφοσιώθηκε στο θέατρο.

Ο γοητευτικός πρωταγωνιστής της μεγάλης οθόνης συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου και είχε φιλική σχέση που είχε με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Τζένη Καρέζη. Κάποια περίοδο λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπισε, εισήχθη στο Δρομοκαϊτειο. Όμως, τα προβλήματα συνεχίζουν να τον ταλαιπωρούν.

Πριν από περίπου ένα μήνα εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω έντονης αδιαθεσίας. Στο πλευρό του βρέθηκε η σύζυγός του, Μαρία. Ο 75χρονος ηθοποιός εδώ και χρόνια υποφέρει από λοιμώξεις του αναπνευστικού ωστόσο η κατάσταση της υγείας του – τη φορά που νοσηλεύθηκε τουλάχιστον – κρίθηκε από τους γιατρούς αντιμετωπίσιμη.

Ο ηθοποιός εισήχθη στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, οι γιατροί διαπίστωσαν πως κάτι συμβαίνει με το καρδιογράφημά του και έτσι πήραν την απόφαση να τον υποβάλλουν και σε άλλες εξετάσεις για χρόνια προβλήματα που τον ταλαιπωρούν.
Στο πλευρό του φυσικά ήταν κάθε στιγμή η σύζυγός του, Μαρία, και ο δεκάχρονος γιος του, Νικόλας.

Σήμερα, όπως λέει στο newsbeast.gr, η σύζυγός του, Μαρία, η κατάστασή του δεν έχει αλλάξει καθόλου. «Όπως ήταν, είναι. Τα προβλήματά του είναι γνωστά. Έχει βγει από το νοσοκομείο αλλά ο άνθρωπος είναι πάρα πολύ άρρωστος. Είναι ένας άνθρωπος που δεν περπατάει και που υποστηρίζεται από οξυγόνο», λέει με πικρία για τον σύζυγό της.

Και με περισσότερη πικρία στα λόγια της αναφέρει: «Και δεν ενδιαφέρει κανέναν τι έχει ο Αντρέας. Μόνοι μας ήμασταν, μόνοι μας είμαστε και μόνοι μας θα είμαστε». Στο ερώτημα πάντως, αν χρειάζεται βοήθεια από κανέναν, είναι κατηγορηματική: «Όχι, δε θέλω από κανέναν βοήθεια», και εύχεται να ήταν διαφορετικά τα πράγματα και ο σύζυγός της να μην αντιμετώπιζε αυτού του είδους τα προβλήματα υγείας, αλλά γνωρίζει ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».