Τμήμα της καθαριότητα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη ανατέθηκε για τρεις μήνες σε ιδιωτική εταιρία, μετά από κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης επανέλαβε τη θέση του υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας και συνεχάρη τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου, οι οποίοι καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Τόνισε, ωστόσο, ότι ο «Καλλικρατικός» δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη στο σύνολό του έχει 150 λιγότερους εργαζομένους στην καθαριότητα, από ότι είχε αθροιστικά το 2010 και στους τρεις πρώην δήμους και πρόσθεσε ότι «έχει «παγώσει», με ευθύνη της πολιτείας, κάθε εποχική πρόσληψη με δίμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις, παραλύοντας τις υπηρεσίες των δήμων».

Σε δήλωσή του, μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τόνισε ότι η λύση της ιδιωτικής εταιρίας είναι προσωρινή, αλλά άμεση. «Είναι πρώτο μέλημά μας, μόλις ομαλοποιηθούν οι συνθήκες να επανέλθουμε διεκδικώντας εποχικές συμβάσεις αλλά και μόνιμες θέσεις που προβλέπονται στον οργανισμό του δήμου», συμπλήρωσε.