Φορώντας στο αριστερό της χέρι ένα δαχτυλίδι με έναν μαύρο σταυρό, η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, και βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, οδήγησε το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασαν μαζί στη Βουλή για τη σημερινή ορκωμοσία.


(Η φωτογραφία του Άγγελου Μόσχοβα)

Ο σταυρός αυτός, γνωστός και ως «Σταυρός των Ιπποτών», προκάλεσε εντύπωση καθώς πρόκειται για ένα έμβλημα έχουμε δει πολλές φορές ραμμένο πάνω σε στολές των SS, αλλά και σε αρκετές σημαίες νεοναζί.


Τι είναι ο «Σταυρός των Ιπποτών»

Ο Σταυρός των Ιπποτών του Σιδηρού Σταυρού (συχνά και απλώς Σταυρός των Ιπποτών) (γερμ. Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes, ή απλώς Ritterkreuz) ήταν ένα παράσημο της τάξης του Σιδηρού Σταυρού.

Ο Σταυρός των Ιπποτών ήταν το υψηλότερο παράσημο της Ναζιστικής Γερμανίας, που απενέμετο για να αναγνωρίσει εξαιρετική γενναιότητα στο πεδίο της μάχης ή επιτυχημένη στρατιωτική ηγεσία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Απετέλεσε το δεύτερο υψηλότερο παράσημο της Ναζιστικής Γερμανίας, μετά τον Μεγάλο Σταυρό του Σιδηρού Σταυρού, ο οποίος (θεωρητικά) απενέμετο σε νικηφόρους στρατηγούς και απενεμήθη μόνο μία φορά κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στον Χέρμαν Γκέρινγκ.