Η Κρήτη θα είναι ο πρώτος σταθμός της Ολυμπιακής Φλόγας -μετά την αρχαία Ολυμπία- στη διαδρομή που θα ακολουθήσει μέχρι την παράδοσή της στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο.

Έχουν απομείνει τρεις μήνες μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και όλα είναι έτοιμα για την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία στις 10 Μαΐου, αλλά και της διαδρομής που θα ακολουθήσει διασχίζοντας την Ελλάδα μέχρι και την παράδοσή της στην βρετανική αντιπροσωπεία στις 17 Μαΐου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αναφέρει το prismanews.gr.

Αύριο η Ολυμπιακή φλόγα θα περάσει από την Κρήτη με πρώτο σταθμό την Κίσαμο. Στη συνέχεια η πομπή θα περάσει από τα Χανιά, το Ρέθυμνο, την Κνωσσό, τον Άγιο Νικόλαο, τα Μάλια, τη Χερσόνησο και τέλος το Ηράκλειο όπου θα πραγματοποιηθούν τελετές υποδοχής.

Η Φλόγα στην Κνωσό

Η Ολυμπιακή Φλόγα φθάνει στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στις 14:15 με την ειδική αυτοκινητοπομπή η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ο.Α. «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012».

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφέρει εντός του Αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού η Κατερίνα Κόππακα (βραβευμένη με το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του δήμου Ηρακλείου) ενώ θα βγει από τον αρχαιολογικό χώρο με τον Αλέξη Καλοκαιρινό (βραβευμένο με τι ίδιο βραβείο).

Μεγαλοπρεπής τελετή στον Άγιο Νικόλαο

Μια μεγαλοπρεπή τελετή προετοιμάζουν οι τοπικές αρχές του Αγίου Νικολάου στα πλαίσια Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Έτσι την ερχόμενη Παρασκευή πραγματοποιείται Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας και τελετή αφής.

Ο δήμος Αγίου Νικολάου καλεί όλους τους συμπολίτες να δώσουν δυναμικό «παρών», υπενθυμίζοντας σε όλο τον κόσμο, ότι όλα ξεκίνησαν από εδώ. Ταυτόχρονα καλεσμένοι είναι και οι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή μας και θα έχουν την τύχη παρακολουθώντας την Τελετή, να ταξιδέψουν μέσα στον χρόνο και στην ιστορία του Ολυμπισμού και του αθλητισμού.

Οι συμβολισμοί

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός το οποίο συνδέεται με τη διεθνή Εκεχειρία και αποστέλλει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της ελπίδας και της συμφιλίωσης των λαών . Ο Δδμος Ηρακλείου καλεί όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε αυτό το τόσο σημαντικό πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός το οποίο σηματοδοτεί το αρχαίο ελληνικό πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι και μεταφέρει την φλόγα της ελπίδας σε όλο τον κόσμο.