Ανοιχτή ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Πέμπτη 10 Μαΐου το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτό το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων που δημιούργησε για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, που ξεκίνησε τη λειτουργία του αυτή την εβδομάδα, με συμβολικό αντίτιμο, έχει στόχο μεταξύ άλλων τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στους χώρους της πανεπιστημιούπολης και τη μείωση του αριθμού των αυτοκινήτων στο χώρο του πανεπιστημίου.

Καθημερινά διατίθενται 60 ποδήλατα, που βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα μέλη του πανεπιστημίου για αστικές και περιαστικές μετακινήσεις. Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του συστήματος (έως την Κυριακή 13 Μαΐου) τα ποδήλατα θα διατίθενται δωρεάν τις πρωινές ώρες (9:00 – 13:00).

Στο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων θα εργάζονται 10 φοιτητές σε θέσεις μερικής απασχόλησης, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση και την επέκταση του συστήματος.