Στην θέσπιση ειδικού «Βραβείου Αειφόρου Σχολείου» θα προχωρήσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Την απόφαση αυτή θα ανακοινώσει την Πέμπτη ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που πραγματοποιείται στο δημοτικό θέατρο, στο πρώην δημαρχείο Νεάπολης.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και αποσκοπεί στην καθιέρωση κινήτρων για την ενίσχυση της φιλοπεριβαλλοντικής λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων, με κύρια επιδίωξη την ενσωμάτωση της ιδέας της αειφορίας σε κάθε πλευρά της ζωής στο σχολείο, δηλαδή στη διοίκηση, στη μαθησιακή διαδικασία, στη διαχείριση των κτηρίων, στις μετακινήσεις από και προς το σχολείο, στις σχέσεις του σχολείου με τη σχολική κοινότητα, στον τρόπο που καταναλώνεται η ενέργεια, το χαρτί, κ.ά. Θα διεξαχθεί πανελλήνιος διαγωνισμός, που θα συντονίσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

«Στο δήμο μας, εκτός των άλλων, δίνουμε έμφαση στα βιοκλιματικά σχολεία, τα οποία φιλοδοξούμε να καταστήσουμε ως τους πρώτους θεματοφύλακες και εφαλτήρια της προστασίας του περιβάλλοντος. Έτσι, η υλοποίηση του προγράμματος αυτού, με την καθιέρωση του ειδικού βραβείου, πιστεύουμε ότι θα δώσει νέα δυναμική ώθηση στη συντονισμένη προσπάθειά μας» τόνισε ο κ. Δανιηλίδης.