Την άποψη πως τα ταμεία υγειονομικής ασφάλισης που είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό θα εξακολουθήσουν να επιλέγουν να μην υπάγονται στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε πως τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης με υπηρεσίες Υγείας που είναι πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου θα μπορούν να μην υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ για όσο διάστημα δεν χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό, όπως ισχύει και με τα πλεονασματικά επικουρικά ταμεία.

Αναφερόμενος στην επιστολή του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ματίας Μορς προς τον ίδιο και τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο για το εν λόγω θέμα είπε πως θα υπάρξει απάντηση από το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι οι απώλειες εσόδων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από τις αρχές του έτους είναι στο 12%, ενώ 1,2 δισ. ευρώ έχουν εξοικονομηθεί από τις δαπάνες υγείας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.