Άρχισε να μαγειρεύει για την οικογένειά της από επτά χρονών παιδί. Προερχόταν από μία αγροτική οικογένεια και φυσικά αυτή η αγάπη της για τους δικούς της ανθρώπους την έκανε να αγαπήσει και τη μαγειρική.

Τα πράγματα λοιπόν δεν άργησαν να πάρουν το δρόμο τους και έτσι εκείνη άρχισε να δείχνει τις σπεσιαλιτέ της στο κοινό μέσα από την τηλεοπτική οθόνη.

Στην τηλεόραση βγήκε με τη Ρούλα Κορομηλά. Σταμάτησε για κάποιο διάστημα λόγω μιας ασθένειας της μητέρας της και επανήλθε στον «Πρωινό Καφέ» με την Ελένη Μενεγάκη. Όμως, έδεσε περισσότερο με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, με τον οποίο συνεργάστηκε στον «Όμορφο Κόσμο το πρωί».

Είχε ανοίξει μάλιστα το δικό της εστιατόριο στον τόπο καταγωγής της, τη Ναύπακτο, στο οποίο είχε δώσει την ονομασία «Κουζίνα Μαρία Λόη» και αν και δούλευε συνέχεια τις καθημερινές, φρόντιζε να το επισκέπτεται και να δουλεύει σε αυτό κάθε σαββατοκύριακο. Το καλοκαίρι βέβαια και τις γιορτές το δούλευε διαρκώς.

Και βέβαια, παρά την επιτυχία της, δε σκέφτηκε στιγμή να μη μπει στην κουζίνα του μαγαζιού της. Μαγείρευε, υποδεχόταν και σέρβιρε τους πελάτες της γιατί τους θεωρούσε καλεσμένους της. Κι αν κι είχε πολύ καλούς συνεργάτες, όπως έχει πει, της άρεσε να βρίσκεται κι εκείνη δίπλα τους και να μαγειρεύει.

Παράλληλα με τις εμφανίσεις της στις πρωινές εκπομπές εξέδιδε το περιοδικό «Κουζινομαγειρέματα» καθώς και άλλη σειρά βιβλίων με τίτλο «Κουζίνα Μαρία Λόη» που κυκλοφορούσε στα περίπτερα. Κι αυτό το έκανε γιατί ήθελε να εξωτερικεύσει τις γνώσεις της στη μαγειρική. Κάποια στιγμή όμως αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα.

Σήμερα, όπως λέει στο newsbeast.gr, έχει μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Μεταβίβασε λοιπόν το εστιατόριό της στη Ναύπακτο σε άλλους ιδιοκτήτες και άνοιξε το δικό της νέο μαγαζί στην «καρδιά» του Μανχάταν. Κατάφερε μάλιστα να αποσπάσει το πρώτο βραβείο από το περιοδικό «New York Magazine» και το όνομά της βρέθηκε στη λίστα με τους σαράντα κορυφαίους μάγειρες του κόσμου.

Πριν από περίπου δύο μήνες μάλιστα, ο αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, με αφορμή την Ημέρα Ανεξαρτησίας στην Αμερική, δοκίμασε τα πιάτα της. Κι αυτό γιατί εκείνη είχε τεθεί επικεφαλής της δεξίωσης που παρέθεσε το προεδρικό ζεύγος σε περίπου τριακόσιους καλεσμένους στο Blair House, δίπλα από το Λευκό Οίκο και έφτιαξε σπανακόπιτα, μουσακά, χωριάτικη σαλάτα, ντολμαδάκια και φυσικά μπακλαβά.

«Η κουζίνα μου προκάλεσε πολύ θετικές εντυπώσεις», λέει. Και προσθέτει: «Άρεσε πολύ η σπανακόπιτα στον πρόεδρο. Νομίζω του άρεσε και ο μπακλαβάς. Ξέρω ότι λατρεύει το μέλι και στον κήπο του Λευκού Οίκου υπάρχει και μελίσσι».

Αναμφίβολα, η Μαρία Λόη, αυτή την περίοδο διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα στο εξωτερικό. Άλλωστε, πολλές φορές την καλούν σε αμερικανικές εκπομπές για να παρουσιάσει τις μαγειρικές τεχνικές της και για να προωθήσει την ελληνική κουζίνα. «Μέχρι σήμερα έχω γυρίσει περίπου είκοσι επεισόδια μαγειρικής για το BBC», λέει. Και προσθέτει: «Λατρεύω όταν ο κόσμος μου λέει ότι οι συνταγές μου μαγειρεύονται με τόση ευκολία. Η αγάπη του κόσμου με έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα».

Η ελληνίδα σεφ πάντως πιστεύει ότι και οι άνδρες και οι γυναίκες μαγειρεύουν εξίσου καλά και θεωρεί ότι δεν είναι πάντα απαραίτητα εφόδια τα υλικά και το ταλέντο αλλά και το μεράκι για να το κάνουμε.

Πιστεύει ότι η μαγειρική είναι ανάγκη, η οποία έχει εξελιχθεί σε διασκέδαση. «Νομίζω ότι είναι και θέμα διασκέδασης όταν προβάλλονται εκπομπές αποκλειστικά και μόνο με τη μαγειρική».

Πάντως, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ μακριά από την πατρίδα της, ξέρει πολύ καλά τα οικονομικά προβλήματα που περνά η Ελλάδα. «Τα ξέρω, δυστυχώς. Φροντίζω να ενημερώνομαι. Μακάρι να τα ξεπεράσουμε», καταλήγει.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».