Την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής αποφοίτων ΙΕΚ στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν οι απόφοιτοι Δημοσίων και Ιδιωτικών ΙΕΚ όλων των ειδικοτήτων που έχουν λάβει τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) έως τις 31-12-2011.

Ειδικά για την ειδικότητα «Εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών», δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν όσοι έλαβαν την προβλεπόμενη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης έως τις 31-12-2011, καθώς και οι διπλωματούχοι μηχανικοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ή άλλης ισότιμης σχολής, μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), καθώς και οι απόφοιτοι Ανωτάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΤΕΙ), Τμημάτων Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας και Οχημάτων.

Το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών είναι από τις 30/4/2012 έως και τις 15/5/2012. Η υποβολή της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών εκτός του ως άνω χρονικού διαστήματος θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν γίνεται δεκτή, καθώς δεν θα δοθεί παράταση υποβολής αιτήσεων εκτός της προαναφερθείσας ημερομηνίας.

Οι απόφοιτοι ΙΕΚ υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., στη διεύθυνση http://www.eoppep.gr και την καταθέτουν σε έντυπη μορφή μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως ορίζεται στην απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. 15/23.04.2012, η οποία είναι αναρτημένη στην αρχική ιστοσελίδα του οργανισμού (www.eoppep.gr).

Από Παρασκευή, 27/4/2012, οι απόφοιτοι των ΙΕΚ μπορούν να λαμβάνουν αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων και την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από την ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (www.eoppep.gr), καθώς επίσης και από τα ΙΕΚ αποφοίτησής τους ή τις Περιφερειακές Εξεταστικές Επιτροπές Πιστοποίησης (Π.Ε.Ε.Π.).

Οι υποψήφιοι μπορούν να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά τους ισχύοντες Κανονισμούς Κατάρτισης της ειδικότητάς τους από την ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (www.eoppep.gr) και συγκεκριμένα από τη διαδρομή: Υπηρεσίες → Πιστοποίηση Προσόντων → Κανονισμοί Κατάρτισης Ειδικοτήτων.

Τα καταβαλλόμενα εξέταστρα είναι 44 ευρώ για κάθε μέρος εξέτασης (θεωρητικό και πρακτικό).

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων, θεωρητικού και πρακτικού μέρους ανά ειδικότητα και Περιφέρεια, θα ανακοινωθεί μετά τις 25-5-2012.