Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε στην Κω η ανταλλακτική οικονομία. Τα πρώτα μέλη της ομάδας συναντήθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα.

Οι συμμετέχοντες στην ομάδα θα μπορούν να ανταλλάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με «μαϊδιά», τα οποία στα συνέχεια θα μπορούν να ανταλλάσουν με άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το rodiaki.gr, ένα φυσικό πρόσωπο ή μία επιχείρηση με τη συμμετοχή τους στο δίκτυο μπορούν να προσφέρουν εργασία, προϊόντα ή υπηρεσίες, για  τα οποία θα αμειφθούν με μαϊδί, πιστώνοντας έτσι το λογαριασμό τους.

Με τη σειρά τους μπορούν να αναζητήσουν υπηρεσίες ή προϊόντα που υπάρχουν διαθέσιμα από άλλα μέλη του δικτύου και να τους πληρώσουν με μαϊδί που έχουν αποκτήσει. Όλες οι συναλλαγές καταγράφονται σε ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης, με τέτοιο τρόπο, ώστε ανά πάσα στιγμή κάθε μέλος του δικτύου να μπορεί να έχει μια πλήρη εικόνα για αυτές και να αναζητήσει υπηρεσίες και προϊόντα ή να καταχωρήσει τις δικές του προσφορές. Τα μέλη μπορούν να αρνηθούν οποιαδήποτε πρόσκληση για συναλλαγή.