Γεννήθηκε στην Άρτα και μένει στην Καισαριανή από το 1995. Από μικρός ήθελε να γίνει ηθοποιός. Γι’ αυτό και σπούδασε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή.

Πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Αργότερα έγινε παραγωγός και σκηνοθέτης δεκάδων ντοκιμαντέρ. Έγινε και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου των ηθοποιών και οι συνάδελφοί του μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον.
Σήμερα ο Νίκος Βερλέκης εκτός από την υποκριτική, έχει αποφασίσει να ασχολείται και με τα κοινά.

Είναι τα τελευταία τέσσερα χρόνια δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Καισαριανής και αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αστικού Πολιτισμού και Ανάπλασης. «Εκτός από τα πολιτιστικά μου καθήκοντα έχω και τη φροντίδα της περιοχής, τα μαγαζιά, τα πεζοδρόμια και βεβαίως τα έργα», λέει στο newsbeast.gr ο Νίκος Βερλέκης.

Και συνεχίζει: «Εμείς είμαστε εδώ από το 2011, από την αρχή που αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου. Βρήκαμε βέβαια πάρα πολλά χρέη όπως όλοι οι δήμοι. Τώρα όμως, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει και προσπαθούμε κατά κάποιο τρόπο να νοικοκυρέψουμε το δήμο».

Ο ηθοποιός όμως εκτός από την ενασχόλησή του με τα κοινά, δεν εγκατέλειψε ποτέ την υποκριτική. «Δεν έχω παρατήσει και ούτε σκοπεύω να το κάνω ποτέ την κύρια δουλειά μου που ήταν και είναι να είμαι ηθοποιός», τονίζει. Και σημειώνει: «Κι αυτό γιατί μέσα μου είμαι καλλιτέχνης και θα παραμείνω καλλιτέχνης».

Αυτή την περίοδο μάλιστα ο Νίκος Βερλέκης έχει ξεκινήσει να κάνει γυρίσματα για τη σειρά του ΑΝΤ1 «Είναι Στιγμές» και ταυτόχρονα προετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ, για το οποίο όμως δεν θέλει να αποκαλύψει περισσότερα. «Ετοιμάζω ένα ντοκιμαντέρ και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα έχει σχέση με τον κινηματογράφο», λέει χαρακτηριστικά.

Ο ηθοποιός αυτή την περίοδο έχει πάρα πολλές υποχρεώσεις και δεν του μένει χρόνος για να έχει κι άλλες δραστηριότητες. «Όταν έχει κανείς δουλειά, δεν έχει καιρό για χόμπι. Παλαιότερα πήγαινα για ψάρεμα, τώρα πλέον πηγαίνω με το ζόρι το καλοκαίρι αλλά τη θάλασσα και τα μπάνια δεν μπορώ να τα κόψω. Λατρεύω τη θάλασσα», αναφέρει.

Και θα συμβούλευε, όπως προσθέτει, τους νέους να ασχοληθούν με την υποκριτική. «Θα συμβούλευα τους νέους να ασχοληθούν με οτιδήποτε διότι δεν είναι μόνο η υποκριτική, δηλαδή το επάγγελμα του ηθοποιού, που περνάει κρίση. Κρίση περνούν όλα τα επαγγέλματα, επομένως δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να μην τους συμβούλευα.

Όποιος αισθάνεται και θέλει να προσπαθήσει να γίνει ηθοποιός, να το κάνει. Αρκεί να το κάνει πολύ σοβαρά. Βεβαίως είναι πολύ σημαντικό πράγμα οι σπουδές. Γιατί οι καινούργιοι ηθοποιοί καλό είναι να σπουδάζουν. Κι αυτό γιατί σήμερα έχουν πάρα πολλές δυνατότητες. Γιατί ένας ηθοποιός όσο περισσότερα ξέρει, τόσο καλύτερα θα ερμηνεύσει ένα ρόλο».

Και επειδή έχει κάθε λόγο να μιλά για τα κοινά και την τρέχουσα πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, αναφέρει: «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και κανείς δεν ξέρει αν θα καταφέρουμε να βγούμε από αυτό το λούκι. Πιστεύω ότι ο Έλληνας έχει ικανότητες και δυνατότητες και κάποια στιγμή θα βρει το δρόμο του και θα επανέλθουμε».

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».