Αίσθηση προκαλεί προκήρυξη στην ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για πρόσληψη νομικού συμβούλου, που θα συντονίσει τις υποθέσεις αποκρατικοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να αναλάβει το νομικό χειρισμό των αποκρατικοποιήσεων, που σχετίζονται με πιθανές παραβιάσεις κοινοτικών οδηγιών (κρατικές ενισχύσεις, κανονιστικά ζητήματα, θέματα ρύθμισης αγορών κ.λπ.). Ο προβλεπόμενος μισθός για τη θέση αυτή ανέρχεται στα 50.000 ευρώ το μήνα και η διάρκεια σύμβασης θα είναι ενός χρόνου με δυνατότητα παράτασης για άλλον ένα χρόνο. Επομένως, το ελληνικό δημόσιο θα διαθέσει 600.000 ευρώ το χρόνο μόνο για το μισθό του νομικού συμβούλου (που μπορεί να είναι και εταιρεία) για τις αποκρατικοποιήσεις.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή, καθώς βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κ.κ. Ψαριανός, Λεβέντης και Τσούκαλης ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών:

«Δεν είναι πρόκληση να προβλέπεται μισθός 50.000 ευρώ το μήνα για την πρόσληψη νομικού συμβούλου στο ΤΑΙΠΕΔ;

Προτίθεστε να αναθεωρήσετε το ποσό της αμοιβής;

Ποια η αμοιβή που προβλέπεται για τους συμβούλους των ένδεκα σχεδίων αποκρατικοποιήσεων που ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων;».