Επιβεβλημένη χαρακτήρισε σήμερα τη η ψήφιση των διατάξεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Δημήτρης Σπυράκος.

Αναφερόμενος στην προσωρινή απόσυρση των διατάξεων για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων τόνισε πως οι διατάξεις αυτές -που θα τύχουν διαβούλευσης με την ΕΚΤ – είναι εξαιρετικά μετριοπαθείς και αντίστοιχες με αυτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Συγκεκριμένα ο κ. Σπυράκος δήλωσε: «Οι διατάξεις που αποσύρθηκαν από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας σκοπό έχουν να διευκολύνουν την πρόσβαση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στις δικαστικές διαδικασίες ρύθμισης των χρεών τους και να προάγουν τη διαφάνεια στη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς.

Είναι διατάξεις εξαιρετικά μετριοπαθείς και αντίστοιχες, αν όχι υποδεέστερες, με αυτές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Ασφαλώς, οι Έλληνες δεν είναι πολίτες και καταναλωτές δεύτερης κατηγορίας.

Είναι προφανές ότι κανείς δεν χρειάζεται χρόνο για να γνωμοδοτήσει ή να διαβουλευτεί περί τούτου. Η επανακατάθεση και ψήφιση των διατάξεων από την παρούσα Βουλή είναι επιβεβλημένη για τη διαφύλαξη του κύρους όλων των θεσμών».
Ξεκινούν οι έλεγχοι για τις ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων