Τη συμπόρευση και συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την τοπική Εκκλησία, και ειδικότερα του δήμου Χανίων με τη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, προκειμένου να υπάρχει συνεχής στήριξη των αδύναμων πολιτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές και άλλες δυσκολίες, επιβεβαιώνει η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων για οικονομική ενίσχυση των συσσιτίων της Μητρόπολης, καθώς και των συσσιτίων ενοριών των Χανίων.

Στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, που κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσε την οικονομική ενίσχυση των συσσιτίων με τη διανομή ποσού 10.000 ευρώ, ενόψει και των εορτών του Πάσχα.

Σύμφωνα με την απόφαση, στη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου θα διατεθεί το ποσό των 5.000 ευρώ, ενώ με το ποσό των 1.000 ευρώ θα ενισχυθούν οι ναοί των Εισοδίων, του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, των Αγίων Κων/νου και Ελένης Νέας Χώρας, του Αγίου Νικολάου Σούδας. Δύο χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν προς τα συσσίτια της Σπλάντζιας.