Μια παράμετρο του ζητήματος των ελληνικών υπερόπλων που αφορά στη ριζική ανατροπή των γεωπολιτικών συσχετισμών στο Αιγαίο, προσπαθεί να αναδείξει η εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα».

Στο κείμενο που δημοσιεύεται, παρατίθενται στοιχεία με τη βοήθεια του έλληνα ερευνητή, Γιώργου Πάλμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο θόρυβος αυτός που έχει ξεσπάσει δείχνει πρώτα απ’ όλα ότι το θέμα των υπερόπλων όχι απλά είναι υπαρκτό, αλλά συνεχίζει να παραμένει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην επικαιρότητα από τη στιγμή που συνδέεται άμεσα με την εθνική ασφάλεια της χώρας μας αλλά και με το μέλλον της.

Αφορμή πάντως για το δημοσίευμα στάθηκε το γεγονός ότι υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενων Αντικειμένων), που έχουν θεαθεί να ίπτανται του Αιγαίου. Υποστηρίζεται μάλιστα ότι, βάσει έρευνας, κατασκευάζονται νέου, προηγμένου τύπου αεροσκάφη, εδώ και αρκετά χρόνια, με δομή που προσομοιάζει στοιχεία των λεγόμενων ΑΤΙΑ.

Έτσι, εκείνα που ο κόσμος πιστεύει ως… σκάφη εξωγήινων, είναι υπερσύγχρονα αεροπλάνα, με μορφή και λογική μη συμβατού – συνηθισμένου αεροπλάνου. Εξάλλου, έχουν εμφανιστεί και ανεπίσημα τέτοια, με σχήμα ΑΤΙΑ, αεροσκάφη, με χαρακτηριστικότερο το «Stealth», του οποίου η όλη κατασκευή και εικόνα δεν έχει καμία σχέση με τα συμβατά αεροπλάνα και παραπέμπει στα δήθεν ΑΤΙΑ.

Αναφέρεται μάλιστα ότι είναι γνωστή η ιστορία από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 της κατάρριψης ενός τέτοιου αεροσκάφους. Η σχετική αναφορά που προκάλεσε την ενδελεχή έρευνα της αρμόδιας πατριωτικής ΚΥΠ (επί ηγεσίας του στρατηγού Αλέξανδρου Νάτσινα) κάνει λόγο περί «υπάρξεως καταρριφθέντος υπό των συμμοριτών αεροσκάφους τύπου Ε, ασυνήθους εξωτερικής εμφανίσεως και εσωτερικής δομήσεως, του οποίου ο χειριστής ανγοείται παντελώς». Σύμφωνα με τον κύριο Πάλμο, το εν λόγω αεροσκάφος δεν ήταν τύπου Roswell, αλλά υπαρκτό κατασκεύασμα της παγκοσμίου βεληνεκούς οργάνωσης Ελλήνων των Έψιλον, από αυτά που ήδη από τότε δημιουργούσαν οι έλληνες ερευνητές.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κυρίου Πάλμου, (ανώνυμος) έλληνας κατασκευαστής πυραύλων αέρος-αέρος εξασφάλιζε στην ελληνική πλευρά την υπεροπλία στο Αιγαίο καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών 1956 – 1974.

Το δημοσίευμα καταλήγει στο ότι η Ελλάδα, αν δεν υποβάθμιζαν αυτά τα θέματα κάποια, θα είχε σίγουρα εξασφαλίσει την υπεροπλία στο Αιγαίο και θα υπερίσχυε της Τουρκίας, ανατρέποντας τη γεωπολιτική ισορροπία της περιοχής.