Η Ελένη Καλογεροπούλου ασχολείται με τη δημοσιογραφία από το 1982. Οι περισσότεροι ωστόσο τη θυμούνται ως πολεμική ανταποκρίτρια στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και τη Μέση Ανατολή. Η δημοσιογράφος όμως κάλυπτε και το πολιτικό – διπλωματικό ρεπορτάζ για τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες.

«Είναι άραγε τυχαίο το γεγονός ότι οι παρασκηνιακές διαδικασίες στην πολιτική αποκαλούνται μαγειρέματα; Είναι άραγε τυχαίο ότι η επίθεση ενός πολιτικού στον άλλο συνοδεύεται από τη… ματαιόδοξη φράση “τον έφαγα” ή “τον έκανα πατσά”;» είχε γράψει, μεταξύ άλλων, για να προλογίσει το βιβλίο της με τίτλο «Πολιτικά Μαγειρέματα». Άλλωστε, μέσα από τη δουλειά της, είδε και άκουσε πάρα πολλά παρασκηνιακά θέματα γύρω από την πολιτική και όχι μόνο.

Η δημοσιογράφος το τελευταίο διάστημα διατηρεί την ιστοσελίδα yiothesia.gr, την οποία δημιούργησε, όταν υιοθέτησε το Μίνωα από το «Μητέρα».

«Η ιδέα για τη δημιουργία αυτού του site ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό όταν μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας μου με πλησίαζαν πολλοί άνθρωποι, νέοι, μεγαλύτεροι σε ηλικία, ζευγάρια, άντρες και γυναίκες προκειμένου να μάθουν πληροφορίες για το πώς μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί. Άλλοι απογοητευμένοι από τον χρόνο που πρέπει να περιμένουν για να αποκτήσουν ένα παιδί από ένα ίδρυμα, άλλοι, έχοντας φτάσει ηλικιακά στο όριο που επιτρέπει ο νόμος και άλλοι με το άγχος ότι δεν πληρούν τα κριτήρια που βάζει η Πολιτεία, αναζητούσαν από εμένα απαντήσεις που δεν είχα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο κείμενό της. Και γι’ αυτό μέσω της ιστοσελίδας της, προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε εκείνους που δεν ξέρουν πώς να υιοθετήσουν ένα παιδί.

Σήμερα, η Ελένη Καλογεροπούλου, εργάζεται στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» και την τελευταία εβδομάδα δουλεύει και στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ κάνοντας σχόλια. Και όπως λέει στο newsbeast.gr, μετά από απουσία τριών ετών από την τηλεόραση, αισθάνεται μεγάλη χαρά που επέστρεψε. Της λείπουν ωστόσο οι μέρες που κάλυπτε τις πολεμικές συρράξεις στο εξωτερικό.

«Πώς δε μου λείπουν; Είχε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το συγκεκριμένο ρεπορτάζ. Υπήρχαν πολύ μεγάλες στιγμές έντασης και οι ιστορίες που μαθαίναμε, πραγματικά ήταν πολύ συγκινητικές», αναφέρει η δημοσιογράφος, η οποία, πλέον, πιστεύει ότι θα σταματήσουν τέτοιου είδους ανταποκρίσεις λόγω της κρίσης που υπάρχει στην Ελλάδα.

Εκτός από τη γραφή και την ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα, η δημοσιογράφος, στον ελεύθερο χρόνο της μένει με το γιο της, τον Μίνωα, που φοιτά στην 5η Δημοτικού. «Διαβάζουμε μαζί. Πηγαίνουμε στο γήπεδο μαζί καθώς ο γιος μου προπονείται σε μία ομάδα ποδοσφαίρου. Βγαίνουμε έξω. Και, όπως καταλαβαίνετε, δεν μου μένει χρόνος για πολλά πράγματα».

Πάντως, γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι είναι αρκετά δύσκολο για τις οικογένειες να υιοθετήσουν ένα παιδί, ωστόσο, όπως λέει, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθούν. «Θεωρείται αρκετά δύσκολο γιατί οι περισσότεροι υποψήφιοι γονείς θέλουν μωρά. Όμως, όταν τα παιδιά είναι λίγο μεγαλύτερα σε ηλικία, είναι πιο εύκολες οι διαδικασίες υιοθεσίας. Ξέρετε, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Ο δικός μου ο γιος, αντιμετωπίζει ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας, αλλά όταν τον είδα για πρώτη φορά στο ίδρυμα, έλιωσα», αναφέρει. Και προτρέπει τους πάντες να υιοθετούν ένα παιδί, για να προσφέρουν σε αυτά τα αγγελούδια ένα ζεστό σπίτι…

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».