Επιτήδειοι Κερκυραίοι εκτιμάται ότι εισέπραξαν παράνομα, μέσα σε μια δεκαετία, από 30.000 έως 70.000 ευρώ από προνοιακά επιδόματα συγγενικών τους προσώπων, τα οποία είτε είχαν αποβιώσει είτε τους είχαν παραχωρήσει πλαστά πιστοποιητικά.

Από τον έλεγχο που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Κέρκυρας, τα στελέχη της οποίας με επικεφαλής τον προϊστάμενο του Γραφείου Αλέκο Μιχαλά έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους που συνεχίζονται σε συνολικά 2.500 φακέλους, διαπιστώθηκε ότι κάποιοι έπαιρναν παράνομα τα επιδόματα.

Σκοπός αυτού του ελέγχου είναι να δίνονται προνοιακά επιδόματα σε όσους τα δικαιούνται και τα έχουν πραγματικά ανάγκη, όπως δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκος Πουλής.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε περιπτώσεις δικαιούχων που εμφανίζονταν ότι ήταν τυφλοί, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε μέσα από τα πιστοποιητικά και τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν οι φερόμενοι ως δικαιούχοι.

Σύμφωνα με τον κ. Πουλή, σε μερικές περιπτώσεις, Κερκυραίοι εκλήθησαν και επέστρεψαν τα χρήματα, τα οποία κακώς είχαν λάβει, στο ταμείο του δήμου Κέρκυρας. Ωστόσο, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, τα χρήματα αυτά που παρανόμως έχουν εισπραχθεί, δεν έχουν επιστραφεί.

«Μία περίπτωση είναι ενός τυφλού, που έχει πεθάνει εδώ και μία πενταετία και συγγενής του εισέπραξε παρανόμως 38.000 ευρώ. Μία άλλη περίπτωση, που ανακαλύψαμε πριν από 10 ημέρες, αφορά έναν τυφλό, που έχει πεθάνει εδώ και μία δεκαετία, αλλά ο πληρεξούσιός του τα εισέπραττε κανονικά, ένα ποσό συνολικά 70.000 ευρώ! Είναι μια μεγάλη αδικία αυτό, για όσους δικαιούνται το επίδομα, κατ΄αρχήν» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος, ο οποίος προανήγγειλε συνέχιση των ελέγχων για να εντοπιστούν όσοι παρανομούν.