«Είναι τιμή μου, για όλους αυτούς που έχουν πάρει το βραβείο πριν από μένα αλλά και για αυτούς που ήταν συνυποψήφιοί μου, γιατί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς ο ανταγωνισμός δεν είναι καλό πράγμα, ο συναγωνισμός είναι πολύ σημαντικός», είπε ο 12ος νικητής του φετινού θεατρικού βραβείου «Δημήτριος Χορν», Δημήτρης Λάλος, ευχαριστώντας την επιτροπή, την οικογένειά του και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, για τα μαθήματα καλλιτεχνικού ήθους που του προσφέρει τα τελευταία τρία χρόνια.

Στην τελετή που ολοκληρώθηκε απόψε, λίγο μετά της εννιά, στο Θέατρο της οδού Αμερικής, ο νεαρός ηθοποιός παρέλαβε από τον προκάτοχο του, Θάνο Τοκάκη, τον σταυρό του Δημήτρη Χορν μαζί με την περγαμηνή και το ποσό των 3.000 ευρώ που συνοδεύει το βραβείο.

Η ερμηνεία του στον ρόλο του Χοσεφίνο στο έργο «Λα Τσούγκα», του νομπελίστα Μάριο Βάργκας Λιόσα, σε σκηνοθεσία της Ελένης Κότη, που παίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο θέατρο «Επί Κολονώ», ήταν αυτή που του χάρισε το βραβείο.

Συνυποψήφιοί του ήταν ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο Γιώργος Παπαγεωργίου, ο Δημήτρης Μοθωναίος, ο Γιώργος Τσαμπουράκης και ο Χάρης Φραγκούλης.

Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Σταμάτη Φασουλή, ο οποίος είχε αναλάβει και τη διοργάνωση της εκδήλωσης μαζί με τον Θεοδόση Ισαακίδη. «Να πετύχει. Αυτό θα ήθελα να εύχεται, αυτή τη χρονιά, το βραβείο Χορν στον φετινό νικητή» διεμήνυσε ο Στ. Φασουλής.

Σε ό,τι αφορά στο χρηματικό έπαθλο, ο κ. Φασουλής ανέφερε ότι «αν και είμαστε σε άσχημη οικονομική κατάσταση και θέλοντας να προσαρμοστούμε στην εποχή, θα αυξήσουμε την γκάμα αυτών που διεκδικούν το βραβείο, ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στην αφοσίωση τους (των υποψηφίων) στο θέατρο και λιγότερο στα στενά ηλικιακά πλαίσια».

Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Χρήστος Γιανναράς μίλησε για τη γνωριμία του με τον Δημήτρη Χορν, την οποία χαρακτήρισε μεγάλο δώρο στη ζωή του. «Η σημερινή προτεραιότητα των εφέ, νομίζω, μας καθηλώνει στο ψέμα. Θα πρότεινα να γίνει ένα συλλαλητήριο στη μνήμη του Δημήτρη Χορν, αλλά νομίζω πως τότε η πλατεία Συντάγματος θα γέμιζε με ψεύτες».

Στον θεσμό αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Κώστας Γεωργουσόπουλος. «Είναι σημαντικό να υποδέχεσαι στο θέατρο νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς στη μίζερη εποχή που ζούμε, οι οποίοι υπηρετούν το μεγάλο θέατρο, μερικές φορές με θυσίες ζωής».