«Σε περιόδους κρίσης, καταγράφονται καθημερινά αλλαγές συμπεριφοράς. Κι αυτό αφορά στη βία μεταξύ των παιδιών στα σχολεία, αφορά στη σωματική, αλλά και την ψυχολογική βία που στιγματίζει έναν άνθρωπο για όλη του τη ζωή» είπε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, αλλά και εκπρόσωποι οργανώσεων και δικτύων, καθώς ξεκινά μια ολόκληρη σταυροφορία, για να προληφθούν, κυρίως, φαινόμενα βίας που παρατηρούνται στα σχολεία και τα οποία, τα τελευταία χρόνια, έχουν αυξηθεί, λόγω της κρίσης.

Το υπουργείο Παιδείας, άλλωστε, έχει αναλάβει σειρά δράσεων άμεσης παρέμβασης και κυρίως, πρόληψης, υλοποιώντας δράσεις κατά της βίας στα σχολεία. Σε αυτό το πλαίσιο, καθιερώνεται η 6η Μαρτίου ως «Ημέρα κατά της σχολικής βίας», ενώ αύριο, σε όλα τα σχολεία, θα παραχωρηθεί ένα δίωρο, προκειμένου να παρακολουθήσουν οι μαθητές μικρής διάρκειας βίντεο, να ακούσουν ομιλίες και να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις για τα φαινόμενα βίας στα σχολεία.

Στις 11, αύριο το πρωί, στο υπουργείο Παιδείας θα γίνει διαδικτυακή συζήτηση με μαθητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, από κρούσματα βίας στα σχολεία. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το «Δίκτυο για τη βία στα σχολεία».