Τα εγκαίνια στο «Καλάθι του Φτωχού Αδελφού», το πρώτο κοινωνικό παντοπωλείο της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας πραγματοποίησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος παρουσία πλήθους Τριπολιτών.

Το κοινωνικό παντοπωλείο της Μητροπόλεως Μαντινείας στεγάζεται σε ένα από τα καταστήματα που βρίσκονται κάτω από τον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, επί της οδού Κύπρου 6 κι έχει σκοπό την στήριξη οικονομικά αδυνάτων με τρόφιμα, ρουχισμό και κάθε άλλου είδους προσφορά από την τοπική Εκκλησία.

Ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος μιλώντας μετά το πέρας του αγιασμού των εγκαινίων, αναφέρθηκε σε παρόμοιες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι χριστιανοί ανά τους αιώνες, επισημαίνοντας το έλεος του Θεού και την βοήθεια που παρείχε σε αυτούς η εκκλησία.

Υπογράμμισε ότι μόνο η εκκλησία είναι αυτή που διαχρονικά βρίσκεται κοντά στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, όχι από τα περισσεύματά της, αλλά από τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία που της άφησε κατά καιρούς η πολιτεία.

Ευχαρίστησε «το φιλάνθρωπο και ελεήμων λαό της Τριπόλεως» κι ευχήθηκε αυτό το πρόγραμμα να βρει μιμητές και συνεχιστές, ενώ ανέφερε ότι «περιμένουμε από όλους σε αυτήν την αρχή του νέου φιλανθρωπικού μας έργου να μας στηρίξετε με όλες τις δυνάμεις σας, να μας συνδράμετε με το περίσσευμα της αγάπης σας, έτσι ώστε να είμαστε από κοινού η αιτία της στηρίξεως και προστασία των αναξιοπαθούντων αδελφών μας που πληθαίνουν υπερβολικά γύρω μας».

Να σημειώσουμε ότι στα πλαίσια του φιλανθρωπικού έργου της μητροπόλεως Μαντινείας, τους τελευταίους μήνες γίνεται συστηματικά διανομή τροφίμων από τον ναό της Αγίας Βαρβάρας και λειτουργεί ιματιοθήκη από τον ναό της Μεταμορφώσεως στην Τρίπολη.