Για τη νέα ιστοσελίδα, www.0-18.gr/rotao, που θα λειτουργήσει πιλοτικά στον ιστοχώρο του Συνηγόρου του Πολίτη, για το τρέχον σχολικό έτος, ενημερώθηκαν οι σχολικές μονάδες, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο ειδικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, μέσω της ιστοσελίδας αυτής, οι ανήλικοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέτουν ερωτήματα και να λαμβάνουν απαντήσεις για τον προτεινόμενο τρόπο χειρισμού τους, σύμφωνα με τις αρχές που διέπουν τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις προβλέψεις της λοιπής νομοθεσίας, αλλά και τις υπάρχουσες δομές, υπηρεσίες και πρακτικές.

Τις απαντήσεις θα δίνουν επιστήμονες του Συνηγόρου του Πολίτη, ειδικευμένοι σε θέματα προάσπισης Δικαιωμάτων του Παιδιού. Επιλεγμένες ερωτήσεις και απαντήσεις, χωρίς παράθεση στοιχείων των προσώπων που απευθύνθηκαν στον Συνήγορο, θα παρουσιάζονται σε θεματικές ενότητες, για να διευκολύνουν τους ανηλίκους στην κατανόηση των δικαιωμάτων και των τρόπων προάσπισής τους.

Όταν είναι αναγκαίο να παρέμβει ο Συνήγορος για να προστατευθούν τα δικαιώματα των ανηλίκων, θα τους ενημερώνει σχετικά, με τη δυνατότητα υποβολής έγγραφης αναφοράς, προκειμένου να ακολουθήσουν οι απαραίτητες ενέργειες διαμεσολάβησης.