Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία καταγγέλλει με ανοιχτή επιστολή της στον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη το εγκληματικό μέτρο της κατάργησης του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, το οποίο στρέφεται ενάντια στις πιο ευπαθείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.

«Πρόκειται για παράλογη πράξη. Οι πόροι της Εργατικής Εστίας προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι παροχές του απευθύνονται ανταποδοτικά σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, κοινή ωφέλεια, τράπεζες, που καταβάλλουν σχετικές εισφορές, σε συνταξιούχους που τις κατέβαλλαν όταν εργάζονταν, σε πολυτέκνους, άτομα με αναπηρία, αλλά και επιδοτούμενους ανέργους, άγαμες μητέρες και εν’ γένει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Πασίγνωστη είναι επίσης η συμβολή του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στη χορήγηση στεγαστικών δανείων και λοιπών στεγαστικών παροχών (π.χ. επιδοτήσεων ενοικίου) με ευνοϊκούς όρους σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ακόμα και αν δεν τους είχαμε αυτούς τους Οργανισμούς, στην περίοδο της κρίσης θα έπρεπε να τους ιδρύσουμε. Η κατάργησή τους αποτελεί πράξη ανεξήγητη οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά. Η μνημονιακή απαίτηση κατάργησή τους το μόνο που θα επιφέρει είναι κοινωνική εξαθλίωση».