Ακόμα και έπειτα από τόσα χρόνια κρίσης, στην Ελλάδα πολλά πράγματα δεν είναι αυτονόητα. Θα περίμενε κανείς ότι με τόσο μεγάλα ποσοστά ανεργίας στους νέους και ένα μεγάλο κύμα brain drain προς το εξωτερικό, θα είχαμε αναπτύξει τις αντιστάσεις ώστε να κρατήσουμε εδώ και να αξιοποιήσουμε στην Ελλάδα τους άνεργους νέους. Στον «αμήχανο» χώρο που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα στις εταιρείες που αναζητούν τους κατάλληλους υποψηφίους και την πληθώρα των νέων που αναζητούν εργασία έρχεται να συνεισφέρει με καθοδήγηση και συμβουλές από κορυφαία στελέχη της αγοράς, το καινοτόμο πρόγραμμα Youth Empowered.

reotiy2
Youthempowered Κρήτη
Το Youth Empowered είναι μία πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον και στόχος του είναι να δώσει σε νέους,18-30 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, τις απαραίτητες δεξιότητες, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης. Το πρόγραμμα έχει κάποια βασικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Καταρχάς διαθέτει μία δωρεάν, ανοιχτή σε όλους τους νέους πλατφόρμα e-learning, το youthempowered.gr. Εκεί, μπορούν να παρακολουθήσουν σε ένα διαδραστικό περιβάλλον e-learnings για 10 εκπαιδευτικές ενότητες από εθελοντές μέντορες, καταξιωμένα στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και των συνεργατών του προγράμματος. Με μια απλή εγγραφή ο ενδιαφερόμενος αποκτά πρόσβαση σε ένα περιβάλλον όπου στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και των συνεργαζόμενων φορέων, προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις πάνω σε θεματικές όπως: διαχείριση χρόνου, δεξιότητες διαπραγμάτευσης, project management, πώς να ξεχωρίσει το βιογραφικό σου, σωστή προετοιμασία για συνέντευξη, πώς να αξιοποιήσεις το δίκτυο επαφών σου, δεξιότητες πωλήσεων και πολλά άλλα. Η πλατφόρμα προσφέρει επίσης και ένα  έγκυρο και αξιόπιστο test αυτοαξιολόγησης, αλλά και επικοινωνία και δικτύωση με στελέχη της αγοράς.
reotiy3
Η Πλατφόρμα Youthempowered.gr
Επιπλέον, στην προσπάθεια αυτή της Coca-Cola Τρία Έψιλον έχει συστρατευθεί ένα σημαντικό δίκτυο γνωστών επιχειρήσεων και φορέων, όπως το kariera.gr, το ΚΕΜΕΛ, η PwC και η Marketing Greece, αλλά και βραβευμένες startups όπως η OWIWI. Στόχος του προγράμματος  να δώσει σε 20.000 νέους μέχρι το 2020, τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους. «Θεωρούμε υποχρέωσή μας να μεταφέρουμε την εμπειρία μας και τη γνώση μας σε αυτά τα παιδιά, που μόλις τώρα εισέρχονται στην αγορά εργασίας» εξήγησε η Κωνσταντίνα Γρηγορίου major account executive στο kariera.gr. Η Κωνσταντίνα βρέθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο των live workshops του προγράμματος Youth Empowered, συμβουλεύοντας τους νέους «να είναι πάρα πολύ δυναμικοί, να μην αφήνουν καμία ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη και να δικτυώνονται».
reotiy1
YouthEmpowered Κρήτη
To Youth Empowered διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα physical trainings, όπως πρόσφατα σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, όπου έχουν ήδη συμμετάσχει εκατοντάδες νέες και νέοι. Εκεί, μέσα σε λίγες ημέρες γίνονται παρουσιάσεις και live workshops από τους εθελοντές μέντορες που επιθυμούν να προσφέρουν στους νέους καθοδήγηση και γνώση.