Αστυνομικές δυνάμεις από τη μια πλευρά, κάτοικοι και εργαζόμενοι από την άλλη βρίσκονται έξω από δύο καταστήματα στο Καλαμάκι Χανίων, που σήμερα έχει προγραμματιστεί η κατεδάφισή τους. Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη Τα ιστορικά καταστήματα Bamboo και Salavantes οδηγούνται οριστικά σε κατεδάφιση, μετά την αναβολή εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης την περασμένη εβδομάδα και τα όσα τραγελαφικά ακολούθησαν,  όπως αποκάλυψε στο flashnews.gr, με την απόρριψη του αιτήματος του ιδιοκτήτη να προχωρήσει ο ίδιος στην κατεδάφιση των καταστημάτων του. jhj6bk43 Από το πρωί, έξω από τα καταστήματα έχουν συγκεντρωθεί δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να διασφαλίσουν την υλοποίηση της απόφασης, ενώ από την άλλη πλευρά, εργαζόμενοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να δημιουργήσουν μια «ανθρώπινη ασπίδα» που θα αποτρέψει τις μπουλντόζες από τα δύο καταστήματα. Από την πλευρά των ιδιοκτητών έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν τάσσονται απέναντι στη δικαιοσύνη και δεν θέλουν να αποτρέψουν την κατεδάφιση των καταστημάτων, απλά ζητούν να γίνει δεκτό το δικαίωμα που δίδεται από το νόμο, να προχωρήσουν δηλαδή οι ίδιοι στην κατεδάφιση προκειμένου να μην επωμιστούν το κόστος των συνεργείων από το Ηράκλειο. Για το λόγο αυτό, και σε μια ένδειξη καλής θέλησης, όπως δήλωσε από χθες στο flashnews.gr ο ιδιοκτήτης του Bamboo, ήδη έχει προχωρήσει μόνος του, σε τμηματική κατεδάφιση του καταστήματος, πριν ακόμη λάβει απάντηση στο αίτημά του, το οποίο εν τέλει απορρίφθηκε.

Δεν πάω κόντρα στην δικαιοσύνη, αφήστε όμως να τα ρίξω μόνος μου

«Αφού υπάρχει απόφαση να πέσουν, να πέσουν τα μαγαζιά, αλλά γιατί δεν μου δίνουν το δικαίωμα να τα ρίξω εγώ. Δεν πάω κόντρα σε κανέναν εισαγγελέα…. 21 του Νοεμβρίου μου έστειλαν χαρτί ότι δικαιούμαι να τα ρίξω μόνος μου. Την Τετάρτη έκαναν αυτοψία εδώ και είπαν εντάξει, θα πάρετε 10 ημέρες παράταση….Μετά τα πήραν όλα πίσω. Να παρέμβει ο εισαγγελέας. Εδώ πέρα κάτι βρωμάει».

Όσο περνάει η ώρα, η αγωνία και η ένταση ανεβαίνουν, καθώς και οι δύο πλευρές θέλουν να υπερασπιστούν τις θέσεις τους, με την αστυνομία μέχρι στιγμής να ζητά την απομάκρυνση των αυτοκινήτων που έχουν τοποθετηθεί μπροστά από τα δύο μαγαζιά και τους ιδιοκτήτες να λένε ότι θα παραμείνουν εκεί. Περίπου στις 9 δύο αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν οικειοθελώς ενώ στα υπόλοιπα οι αστυνομικοί έκοψαν κλήσεις. Δείτε φωτογραφίες από το Bamboo σήμερα, όπου ο ιδιοκτήτης έχει ξηλώσει πέργκολες και τμήματα στο εσωτερικό του καταστήματος: 6am09k8w r8v4zq5g kjssweae 6zjfcdf6 yjqcvbew w2s7imds Περισσότερα νέα για την Κρήτη στο flashnews.gr