«Οι φίλοι του Παντελή στήριζαν εμένα. Με την πλευρά της οικογένειας τάχθηκαν άνθρωποι που δεν με ήξεραν. Σέβομαι τον πόνο της οικογένειας του Παντελή. Αλλά κι εγώ χτύπησα πάρα πολύ. Έζησα πέντε μήνες μέσα σε ένα νοσοκομείο» τόνισε η Μίνα Αρναούτη σε συνέντευξή της στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία».

«Προσπάθησα να συνεχίσω τη ζωή μου. Ότι έκανα πριν, έκανα και μετά. Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προσπαθούσα να βγάλω μια καλύτερη εικόνα από την πραγματική. Δεν ήθελα να κρύβομαι. Είχα μείνει 30 κιλά όταν ξύπνησα. Δεν προσπαθούσα να ικανοποιήσω κάποιο κοινό, ανεβάζοντας φωτογραφίες μου μέσα από το νοσοκομείο.

Μου έλεγαν ‘’μείνε ανάπηρη, εσύ τον σκότωσες’’ και εγώ απέναντι σε αυτό έπρεπε να υψώσω το ανάστημά μου και να πω ΄΄όχι, είμαι εδώ και είμαι δυνατή΄΄!

Δεν μπορούσα να πιστέψω πως ήταν δυνατόν να κατέστρωσαν ένα σχέδιο για να συντηρήσουν την υπόθεση πως κάτι περίεργο συμβαίνει. Εγώ βίωσα αυτό το δυστύχημα. Όλοι οι άλλοι ήταν σπίτια τους» ανέφερε.

Στη συνέχεια, μιλώντας για την κόντρα με την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη σημείωσε: «Ήταν ένα απλό τροχαίο. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο χωρίς καν ο εισαγγελέας να μας καλέσει για διευκρινίσεις. Ναι, ήταν μια άτυχη στιγμή, επειδή μπορούσε να μην είχε πάθει κάνεις μας το παραμικρό αλλά τα πράγματα έγιναν έτσι.

Πουλούσε πολύ αυτή η ιστορία. Ήθελαν να αθωωθεί ο ήρωάς τους. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ο άνθρωπός τους έκανε λάθος. Ήθελαν να συντηρήσουν αυτή την ιστορία επειδή ο Παντελής, πουλάει.

Αφού επέλεξαν οι συγγενείς του Παντελή να πουν την αλήθεια τους, έτσι έκανα κι εγώ, και είπα την αλήθεια μου. Η Αλήθεια δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.

Ένιωσα αδικημένη. Εγώ δεν έχω καταφέρει ακόμα να συνεχίσω την ζωή μου. Με ενέπλεξαν ως ψευδομάρτυρα. Δεν είπε κανείς πως εγώ οδηγούσα αλλά δεν είναι και κάποιο παράσημο το να κυκλοφορείς με την ταμπέλα του ψευδομάρτυρα. Γι αυτό αντέδρασα με τέτοια ένταση.

Δεν νιώθω πως υπάρχει κόντρα με την οικογένεια, ούτε κρατάω κάποια κακία. Είμαι αδικημένη από την οικογένεια του Παντελή. Θα μπορούσε ο Τριαντάφυλλος αν ήθελε να μάθει την αλήθεια, να έρθει να με ρωτήσει τι ακριβώς έγινε. Περίμενα μια συγγνώμη. Δεν θεωρώ πως έκανα άδικες επιθέσεις στην οικογένεια. Είπα την αλήθεια μου. Δεν έχω μετανιώσει γι’ αυτά που έγραφα. Δέχθηκα πόλεμο και υπερασπίστηκα τον εαυτό μου.

Ξεχνάω εύκολα και δεν κρατάω κακίες. Αυτό που λέω είναι πως έπρεπε να ακούσουν και εμένα. Να σεβαστούν και την δική μου μητέρα. Ο Παντελής δεν θα επέτρεπε να μην αποζημιωθώ. Θα ήθελα όλα αυτά να είχαν γίνει χωρίς φασαρίες».

Επιπλέον, σε ότι αφορά όλα αυτά που γράφτηκαν αυτό το διάστημα για εκείνη, τόνισε: «Δεν γινόταν να μην διαβάζω ή να μην ακούω όλα αυτά που έλεγαν και έγραφαν για εμένα. Θα έπρεπε να είμαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι και να κοιτάω το ταβάνι χωρίς να κάνω τίποτε άλλο. Στεναχωριόμουν με την εικόνα που ήθελαν να περάσουν για εμένα. Ένιωθα να προσβάλουν την προσωπικότητα και την ηθική μου με αυτά τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Κέρδισα πολλούς φίλους που με βοήθησαν να βλέπω τα πράγματα πιο βαθιά. Αντίθετά έχασα κάποιους άλλους που αυτό που τους ένοιαζε ήταν να βγαίνουμε μαζί».

Παράλληλα, στην εκπομπή Αυτοψία εμφανίστηκε και ο δικηγόρος της Μίνας Αρναούτη, κ. Ιωάννης Κωλλέτης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως πρωταρχικός τους στόχος ήταν να κερδίσουν την υπόθεση στα δικαστήρια και στη συνέχεια θα κινηθούν νομικά εναντίον όλων όσων δυσφήμησαν την Μίνα Αρναούτη (κυρίως μέσω των ΜΜΕ και των blogs) αλλά και όσων την απειλούσαν καθώς όπως αποκάλυψε υπήρξε, για παράδειγμα, κάποιος ο οποίος της είχε στείλει ένα μήνυμα με το οποίο την καλούσε να προσέχει μήπως φύγει και εκείνη σε καμία στροφή.