Υπό κατάληψη βρίσκεται από τη μία το μεσημέρι το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από αρκετές δεκάδες άτομα που θέλουν με αυτόν τον τρόπο να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα.

Οι συλλογικότητες που προχώρησαν στην κατάληψη είναι η Επιτροπή ενάντια στα χαράτσια, συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΕΗ και άλλες κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες της πόλης, όπως δημοσιεύει το thessalianews.

Η πρώτη απόφαση που ελήφθη από την γενική συνέλευση έχει να κάνει με συνέχιση της κατάληψης μέχρι και την Κυριακή, όταν και αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή το επονομαζόμενο και μίνι Μνημόνιο. Στη συνέχεια η στάση των καταληψιών θα προσδιοριστεί με νέα απόφαση και σε σχέση με τις ευρύτερες εξελίξεις.

Μέσα στο κτίριο της Περιφέρειας έχουν μείνει μόνο τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, καθώς ο χιονιάς συνεχίζεται σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ οι υπόλοιποι υπάλληλοι αποχώρησαν από την στιγμή που ξεκίνησε η κατάληψη.

Πριν από λίγη ώρα υπήρξε συνάντηση εκπροσώπων των συλλογικοτήτων που προχώρησαν σε κατάληψη με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ο οποίος σύμφωνα με συνδικαλιστές που συναντήθηκαν μαζί του έδειξε συμπαράσταση στα αιτήματά τους.