Εξηγήσεις έδωσε ο καθηγητής Ευάγγελος Μαρκόπουλος για την επίθεση στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, λέγοντας πως δεν έχει θέμα με τους ξένους, αλλά με αυτούς που δεν υπηρετούν την Ελλάδα.

Όπως κυκλοφόρησε χθες ευρέως στο διαδίκτυο σε μια ανάρτηση στο facebook όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τραγουδούσε τον εθνικό ύμνο με τους Έλληνες στο Κλίβελαντ, ο καθηγητής Ευάγγελος Μαρκόπουλος σχολίασε: «Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας. Έως εδώ. Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι. Μας έγραψε στα αρ….α του όλους μας, την Εθνική ομάδα και την σημαία μας».

Ευάγγελος Μαρκόπουλος θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και δεν αρνείται το σχόλιο που έκανε, αλλά σημειώνει ότι ήταν αποσπάσματα του διαλόγου που είχε.

Ο καθηγητής πανεπιστημίου του Λονδίνου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σχετικά με το σχόλιό μου για τον Αντετοκούνμπο θα ήθελα να αναφέρω πως δημοσιεύτηκαν αποσπάσματα του διαλόγου καθώς και αποσπάσματα της συζητήσεως μου με τον δημοσιογράφο. Έλληνας είναι αυτός που δείχνει την διαχρονική αγάπη του για την πατρίδα. Είχαμε και έχουμε πολλούς ξένους που τίμησαν την πατρίδα και έχουν θέση στην καρδιά μας όπως ο Μπατίστα, ο Σχορτσιανίτης και άλλοι πολλοί. Το θέμα δεν είναι με τους ξένους που γίνονται Έλληνες αλλά με αυτούς που δηλώνουν Έλληνες και αρνούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα όταν αυτή τους καλεί. Άλλα είπα, άλλα γράφτηκαν, και απορώ πως πήρε διάσταση ένα θέμα που το καλοκαίρι δέχτηκε σκληρή κριτική από χιλιάδες κόσμο».

ggg