Πρόσφατα, χαρακτηρίστηκε από το linkedin ως το κορυφαίο startup στις ΗΠΑ, με αξία πάνω από 68 δις δολάρια. Στην Ελλάδα, ωστόσο, την Uber τη μάθαμε σχετικά πρόσφατα.

Ειδικά, την τελευταία χρονιά, οι υπηρεσίες Uber (UberX και UberTaxi) κερδίζουν ολοένα και περισσότερους φίλους. Το γιατί μπορεί να το καταλάβει κανείς μάλλον εύκολα, καταγράφοντας 7 βασικά χαρακτηριστικά της χρήσης της εφαρμογής στη χώρα μας.

UberPhoto2

  1. Όταν κατεβάσεις την εφαρμογή και χρησιμοποιήσεις UberX, παρέχεται υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτου με οδηγό. Έως σήμερα περισσότερες από 150 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν δημιουργηθεί γι’ αυτό το σκοπό. Και περισσότεροι από 1000 οδηγοί βρήκαν δουλειά σε αυτές τις επιχειρήσεις που συνεργάζονται με την εφαρμογή της Uber.
  2. Η αδειοδότηση των εταιριών αυτών γίνεται με συγκεκριμένες προδιαγραφές που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία. Παράλληλα, οι οδηγοί, πέραν των αυστηρών κριτηρίων που πρέπει να πληρούν βάσει του νόμου (π.χ. γνώση Αγγλικών, καθαρό ποινικό μητρώο κ.α.) έχουν επιπλέον εκπαιδευτεί μέσω ειδικών σεμιναρίων ώστε να παρέχουν υπηρεσία μετακίνησης υψηλής ποιότητας.
  3. Η Uber δε διαθέτει δικό της στόλο αυτοκινήτων. Δεν παρέχει εκείνη τη μεταφορά, αλλά οι αδειοδοτημένες εταιρείες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Ωστόσο, μέσω της πλατφόρμας, εξασφαλίζεται οικονομική, αξιόπιστη και ασφαλής μετακίνηση. Γνωρίζεις εκ των προτέρων πόσο θα σου κοστίσει η διαδρομή, μπορείς να βλέπεις που βρίσκεται το όχημα και οι επιβάτες του κατά τη διαδρομή, υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας ή και chat (in app-chat) με τον οδηγό και τελικά η ποιότητα της υπηρεσίας βαθμολογείται από τους ίδιους τους χρήστες.
  4. Στο τέλος κάθε διαδρομής έρχεται στο mail σου το παραστατικό (απόδειξη) της πληρωμής. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα φοροδιαφυγής.
  5. Η συναλλαγή γίνεται ηλεκτρονικά. Και η μεγάλη πλειονότητα των πληρωμών προχωρά έτσι. Σε περίπτωση, ωστόσο, που ο χρήστης το επιθυμεί, μπορεί να κάνει χρήση μετρητών.
  6. Τα αυτοκίνητα είναι σύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον. Η ηλικία τους δεν μπορεί να ξεπερνά τα 7 έτη.
  7. Uber μπορεί να βρει κανείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Για την ακρίβεια σε 600 πόλεις και 77 χώρες. Ο χρήστης χρησιμοποιεί τον ίδιο λογαριασμό παντού, αφού η εφαρμογή είναι η ίδια παντού.