Κλειστά θα είναι σήμερα σχολεία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και των έντονων καιρικών φαινομένων. Στα περισσότερα σχολεία σήμερα δεν γίνεται μάθημα αλλά διοργανώνονται εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σε κάθε περίπτωση, για την ασφάλεια των μαθητών, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η περιφέρεια Αττικής, σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα, με τη λήψη προειδοποίησης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και αποφασίστηκε να απαγορευτεί η στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους, στη Παλαιά Κοκκινιά και να βρίσκονται σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν επείγοντα περιστατικά.

Επίσης, συνιστάται σε όσους διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους, να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές όπου γίνεται συχνά συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων βρόχινων νερών, όπως στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο κόμβο του «Σκλαβενίτη», στη Λεύκα, στο λιμάνι του Περάματος και στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς.

Για άτομα με ειδικές ανάγκες που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά θα έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά κλειστά είναι σήμερα όλα τα σχολεία της Αττικής αλλά και άλλων περιοχών της χώρας. Μεταξύ άλλων είναι οι παρακάτω περιοχές:

Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη

Την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, αποφάσισαν οι δήμαρχοι των τριών νησιών, λόγω έκτακτου δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Στη Ζάκυνθο, σε επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος του νησιού. Όπως αναφέρει ο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας θα είναι σε επιφυλακή όλα τα επίμαχα 24ωρα.

Λάρισα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σήμερα στη Λάρισα. Συγκεκριμένα δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία στη Μελιβοία και στο Στόμιο, του Δήμου Αγιάς, καθώς και τα νηπιαγωγεία σε Στόμιο, Αγιόκαμπο, Μελιβοία.

Χθες δεν λειτούργησε το δημοτικό σχολείο στο Βλαχογιάννι της Ελασσόνας, για προληπτικούς λόγους και για την ασφάλεια των μαθητών. Επίσης πλημμύρισε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και δεν έγιναν τα μαθήματα.

Πιερία

Λόγω της κακοκαιρίας, σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο νομό Πιερίας θα είναι κλειστά.