Αναστέλλει την 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει για την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό, μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Κατά τη συνάντηση τέθηκε το πλαίσιο και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες επίλυσης του θέματος της αναδρομικής αναγνώρισης των ασφαλιστικών εισφορών των ηλεκτροδηγών, για την κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Οι εργαζόμενοι θεωρώντας την παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών καθοριστική και ωφέλιμη για τη δρομολόγηση του αιτήματος, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αναστολή της εξαγγελθείσας 24ωρης απεργίας για την Πέμπτη 16.11.2017.

Ωστόσο, μεθαύριο Τετάρτη, οι συρμοί του μετρό θα είναι ακινητοποιημένοι από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της κυκλοφορίας. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αντιδρά στην ένταξη της ΣΤΑΣΥ στο «υπερΤαμείο», όπως λέει και ζητά συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο «για την επίλυση του χρηματοδοτικού θέματος των αστικών συγκοινωνιών».