Στις φυλακές Κορυδαλλού επέστρεψε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, στον απόηχο των αντιδράσεων για τη χορήγηση άδειας 48 ωρών.

Τον αποτροπιασμό της για τη 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε και η χήρα του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου Στίβεν Σόντερς, Χέδερ.

Σε δήλωσή της προς την εφημερίδα «Times» η Χέδερ Σόντερς αναφέρει: «Είμαι αποτροπιασμένη από την απελευθέρωση για δύο ημέρες ενός άνδρα που εμπλέκεται στον φόνο του συζύγου μου. Κανένας από εκείνους στη 17Ν δεν έχει δείξει ποτέ καμία μεταμέλεια ούτε έχει απολογηθεί για τον φόνο του συζύγου μου».

Την έντονη ανησυχία της για το ότι ο αρχιεκτελεστής της 17Ν κυκλοφορεί ελεύθερος εξέφρασε ξανά η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, όπως ανέφεραν διπλωμάτες της στον Σκάι. Tην πολιτική του αντίθεση στη 48ωρη άδεια στον Κουφοντίνα επανέλαβε χθες το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, ως εκτελεστική εξουσία, δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης.

Πρόσθεσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ, κατάλαβε ότι η απόφαση για την άδεια στον τρομοκράτη ήταν απόφαση της Δικαιοσύνης.