Πολιτική θύελλα έχει προκληθεί μετά την διήμερη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα και ισχύει από το πρωί της Πέμπτης αλλά και μεγάλος διάλογος σε social media και σάιτς με τις απόψεις να αλληλοσυγκρούονται. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha μίλησαν συγγενείς θυμάτων από τη δράση της 17Ν και ξεσπούν κατά της απόφασης της διοίκησης της φυλακής.

Η κόρη του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη, Δέσποινα σχολιάζει οργισμένη: «Έχουμε ηρωοποιήσει έναν τρομοκράτη. Βγήκε από τη φυλακή, καλώς, κακώς δεν ξέρω, ας το κρίνουν όσοι τον έβγαλαν, με αυτό το παγερό, ειρωνικό χαμόγελο, να τον χειροκροτούν και να ζητοκραυγάζουν λες και γύρισε από πόλεμο». Και συνέχισε λέγοντας «δεν με ενδιαφέρει πώς περνάει τη μέρα του εντός και εκτός φυλακής. Από ότι βλέπω 15 χρόνια μια χαρά περνάει. Εμάς μας ρώτησε κανείς πώς περνάμε τόσα χρόνια;».

Για «ακατανόητη απόφαση» έκανε λόγο ο γιος του δολοφονηθέντα εφοπλιστή Κωστή Περατικού, Μιχάλης. «Ένας κατά συρροήν δολοφόνος ο οποίος δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας, αντίθετα υποστηρίζει αυτά που έκανε και ενθαρρύνει και άλλους να κάνουν τα ίδια, δεν πρέπει να αφήνεται ελεύθερος σε μία δημοκρατική κοινωνία».

«Πρέπει να καταλάβουν πως έκαναν λάθος», σχολιάζει ο Γιώργος Μομφεράτος, γιος του Νίκου Μομφεράτου. «Δύο μέρες τώρα γίνεται πανικός. Τι θα γίνει όταν θα βγουν εντελώς από τη φυλακή; Αν δεν τους έδινε κανείς σημασία και δεν προπαγάνδιζαν, θα έβρισκαν τοίχους μπροστά τους». Και συμπληρώνει πως «θα ήταν πολύ σημαντικό να βγουν και να καταλάβουν οι ίδιοι πως ότι έκαναν ήταν πολύ λάθος».

Από την πλευρά της η χήρα του Στίβεν Σόντερς δήλωσε αποτροπιασμένη από την απόφαση ενώ ο Κώστας Μπακογιάννης είχε σχολιάσει και αυτός στον Alpha ότι «ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τον Δημήτρη Κουφοντίνα; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη αν αύριο το πρωί χρειαστεί να πάμε σε μία ακόμα κηδεία;».