Αν και ανήκε σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, ένας  άνδρας δεν εμβολιάστηκε για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης και έτσι έχασε τη ζωή του από τον ιό σε ηλικία 79 ετών.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έχουν καταγραφεί πέντε σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ από τον άνθρωπο που απεβίωσε, απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α(Η3Ν2).

Όσο για τους υπόλοιπους, πρόκειται για τέσσερις άνδρες και ένα κοριτσάκι, με εύρος ηλικιών από 3 έως 79 έτη. Τα τέσσερα (80%) από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και το ένα (20%) στον ιό γρίπης τύπου Β.

Ένα από τα στελέχη τύπου Α που απομονώθηκαν από τα ανωτέρω κρούσματα υποτυποποιήθηκε και ανήκε στον υπότυπο Α(Η3Ν2). Από τα πέντε προαναφερόμενα κρούσματα κανένα δεν είχε εμβολιαστεί κατά της γρίπης, ενώ τα τέσσερα ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.