Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό και παλιό εθνικό οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας. Σε κάποιες, ωστόσο, περιοχές απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται από χθες σε επιφυλακή, με τις αλατιέρες που διαθέτει να επιχειρούν διαρκώς σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες κρατώντας ανοιχτούς τους δρόμους.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Περιφέρεια, η κατάσταση ανά περιφερειακή ενότητα έχει ως εξής:

– Στη Θεσσαλονίκη η οδός Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη μένει κλειστή από την Τροχαία για προληπτικούς λόγους.

– Στην Ημαθία το δίκτυο παραμένει ανοιχτό, αλλά είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω έντονης χιονόπτωσης.

– Στην Πιερία από Πυργετό προς Κατερίνη στην ΠΑΘΕ όπως και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο χρειάζονται αλυσίδες.

– Στο Κιλκίς οι δρόμοι είναι ανοιχτοί παρά τη χιονόπτωση

– Στην Πέλλα υπάρχει έντονη χιονόπτωση και στην πόλη της Έδεσσας, ωστόσο οι δρόμοι μένουν ανοιχτοί, ενώ μετά την Αρνισσα προς Φλώρινα οι αλυσίδες είναι απαραίτητες.

– Στη Χαλκιδική στο βόρειο τμήμα χρειάζονται αλυσίδες λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, ενώ το τμήμα Πολυγύρου – Μουδανιών μένει ανοιχτό.

– Στις Σέρρες η εθνική οδός προς Θεσσαλονίκη είναι καθαρή, ενώ οι αποχιονισμοί συνεχίζονται και στο βόρειο τμήμα του νομού, είναι απαραίτητες δε αλυσίδες στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι. Όσον αφορά τα σχολεία η πραγματοποίηση ή όχι των μαθημάτων θα γίνεται με ευθύνη των δημάρχων, σε συνεργασία με τους διευθυντές.