Χωρίς φάρμακα θα μείνουν από τις 10 Φεβρουαρίου οι ασφαλισμένοι των ταμείων ΤΣΑΥ (υγειονομικών), τραπεζών Πίστεως, Γενικής, Αμέρικαν Εξπρές, ΤΑΣ (Συμβολαιογράφων), ΤΑΠ- ΟΤΕ και Εμπορικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στις εξοφλήσεις των λογαριασμών των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα συνεχίζεται η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού και της ΔΕΗ.

«Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του Συλλόγου μας με τηλεφωνήματα και επιστολές, δεν κατέστη δυνατό να ξεπεραστεί το πρόβλημα της εξόφλησης των εκπρόθεσμων οφειλών των παραπάνω ταμείων που ανέρχονται σε 8.000.000 ευρώ και αφορούν συνταγές που εκτελέστηκαν μέχρι και πριν από 8 μήνες!» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

«Στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνονται και συνταγές με φάρμακα υψηλού κόστους, δηλαδή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τα οποία οι φαρμακοποιοί έχουν πληρώσει από την τσέπη τους για όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Οι καθυστερήσεις αυτές έχουν οδηγήσει τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης σε οικονομική ασφυξία και αδυνατούν πλέον να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων αυτών των ταμείων σε φαρμακευτική περίθαλψη» προσέθεσε ο κ. Θεοδοσιάδης.