«Τα Εξάρχεια είναι ένας χώρος βίας, καίγονται περιουσίες, λεηλατούνται περιουσίες, καίγονται αστυνομικοί, στο συλλαλητήριο χθες είδαμε να απειλούνται ανθρώπινες ζωές και αυτό είναι η κακή εικόνα της χώρας και μια αστυνομία που σας έχω πει και στο παρελθόν να σύρετε πίσω από τέτοια γεγονότα και να μην έχει πάρει την πολιτική απόφαση να βάλει ένα τέρμα σε αυτούς τις θύλακες ανομίας» τόνισε ο Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και στην ερώτηση για το εάν υπάρχει «απαγορευτικό» για τους αστυνομικούς να επιχειρήσουν στα Εξάρχεια, ο κ.Ντούμας απάντησε: «Οι αστυνομικοί εάν θα μπουν στα Εξάρχεια, δεν θα βγουν ζωντανοί. Το κλίμα και οι συνθήκες στα Εξάρχεια δεν επιτρέπουν, όχι μόνο σε αστυνομικό να μπει, αλλά όπως έχω πει, ούτε καν σε ένα ασθενοφόρο να μπει και να πάρει έναν τραυματία ή αν εκδηλωθεί μία πυρκαγιά δεν θα μπορεί ο πυροσβέστης να πάει να την κατασβέσει. Θα πρέπει να στηθεί ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εκείνο που ζητάμε εμείς δεν είναι ένα Σάββατο ή μια Κυριακή να μπει η Αστυνομία να ισοπεδώσει τα Εξάρχεια, αλίμονο, η καταστολή έχει ένα μέτρο.

Εκείνο που ζητάμε εμείς είναι να αποφασίσουν με ένα σχέδιο που δεν θα χρησιμοποιούν μόνο την Ελληνική Αστυνομία αλλά και άλλοι κοινωνικοί φορείς να απογκετοποιήσουν αυτή την[περιοχή. Να μην μπορεί να έχει οξυγόνο εκεί μέσα η παρανομία και η ανομία. Να μην βρίσκουν οξυγόνο η μολότοφ να καίνε».

Για τον νόμο Παρασκεύπουλο υπογράμμισε: «Κι αν δεν έχουμε καταγγείλει τον νόμο Παρασκευόπουλου και μάλιστα καταθέσαμε και στον Άρειο Πάγο καταγγελία ώστε να ευαισθητοποιηθεί η Δικαιοσύνη και να τροποποιηθεί ο νόμος και να μην γίνεται αυτό που γίνεται σήμερα. Συλλαμβάνουμε ληστές με παρατεταμένα Καλάσνικοφ, καταφέρνουμε τρώμε σφαίρες τους συλλαμβάνουμε και μετά καλούμαστε να του ξανασυλλάβουμε διακινδυνεύοντας πάλι την ζωή μας.

Στο μεσοδιάστημα αυτοί έχον διαπράξει διαρρήξεις, έχουν κάνει εγκλήματα, έχουν κακοποιήσει ανθρώπους».